BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  GÜNCEL

Vekillerden Birand yorumları!

Mehmet Ali Birand. Hiç beklenmedik anda çekip gitti. İş dünyasından medya dünyasına, siyasetten sanata kadar herkes onun ölümüne ağlıyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Öylesine hayat doluydu ki. "Ölüm yakışmıyor" lafını sonuna kadar hak eden bir insandı o. Evet, Türkiye'nin en iyi gazetecilerinden biriydi ama öncelikle muhteşem bir insandı. Onun arkasından herkes bunu söylüyor. Belki de güzel ölüm dedikleri de bu olsa gerek. 

Siyasetçiler de üzgün herkes gibi. Her partiden milletvekili onun üzüntüsünü İnternethaber'le paylaştı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık:

BU ÜLKENİN VİCDANIYDI

"Hepimiz için büyük bir kayıp. Birand bu ülkenin vicdanıydı. En zor koşullarda bile demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkan bir kalemdi. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiği, barışın, kardeşliğin konuşulduğu bu dönemde ona çok ihtiyacımız vardı. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti, onu çok özleyeceğiz, ailesi kadar üzgünüz. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun."

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin

ÇOK ÖNEMLİ BİR YAZARDI

"Sayın Birand çok yakından takip ettiğim çok önemli bir yazardı. Toplumun da sevdiği, gerçekten televizyonda da farklı bir çığır açan, insanları kendisine hayran bırakan bir gazeteciydi. Hepimizin çok sevdiği, Türkiye'de ortak akıl konusunda ihtiyaç duyulan bir isimdi, rahmetle anıyorum, başımız sağ olsun.

MHP Milletvekili ve Grup Başkan Yardımcısı Oktay Vural

SON ANA KADAR MESLEĞİNİ YAPTI

"Duayen bir gazeteci, Allahtan rahmet diliyorum. bütün ömrü boyunca mesleğine saygı duyan,  gerçek anlamıyla bir prefosyenel, basın özgürlüğüne inanan, farklı görüşleri bir araya getiren, farklı görüşlere yer veren önemli bir gazeteciydi. Son anına kadar mesleğini yapması da bunu gösteriyor. Kendisine Allahtan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin

KENDİMİ YALNIZ HİSSEDİYORUM

"Şairin dediği gibi "Her ölüm erkendir." Hiç beklenmedik bir ölüm. Birand gibi kamuoyuna mal olmuş, insanların sevgisini, saygısını kazanmış bir insanı kaybetmek ben de bir yalnızlık hissi uyandırıyor. Çok önemli bir gazeteciydi, ilkeli haberi ön planda tutmuş bir medya insanıydı. 32'inci günü Türkiye ile tanıştırdı. 32'inci gün Türk medyası için bir dönüm noktasıydı. Belki de habercilik ve televizyonculuk anlamında kamuoyunun şuur altının bu programla açıldığını da söyleyebiliriz. Zihnimizden, hayatımızdan bir Mehmet Ali Birand geçti, hepimizin başı sağ olsun."