BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.400,00
HABER /  POLİTİKA

Vekilin tepesini arttıran olay

AK Parti Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek'in önünü haberciler kesti. Akıllarında Deniz Feneri vardı ama ummadıkları bir tepki ile karşılaştılar. Çiçek o anları internethabere anlattı.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Deniz Feneri ile ilgili soru sormak isteyen gazeteciler AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'i kızdırdı. 5 kamera bir anda yolunu kesince vekil şaşırdı ve "ani demeç" isteğine sert tepki verdi. Çiçek, "ne soruyorsun ne diyorsun, ne diye çekim yapıyorsunuz" diye bağırarak, kameraları eliyle kapatmaya çalıştı.

MEHMET ÇİÇEK NE DİYOR?

İNTERNETHABER'İ arayan Çiçek, o anı şöyle anlattı; "Fiilen yolumu kestiler. Zoraki demeç almaya çalıştılar. Aayaküstü yanıt almak doğru değil. 5 televizyon önüme çıkıyor, yolumu çeviriyor. O sırada elimde poşetler var. Ben halkın temsilcisiyim ve böyle görünmek istemiyorum. Ben müsait değil dedim ama onlar hala ısrar ettiler. Gazetecilerin böyle bir hakkı yok, benden randevu alıp görüşecekler. Ne soracaklarını dahi bilmiyordum ben..." 

Deniz Feneri ile ilgili Almanya'daki davada karar açıklandıktan sonra TBMM'de, tepkiler ile ilgili haber yapmak isteyen basın mensupları, AK Parti grubu ve Meclis bahçesinde rastladıkları milletvekillerine soru sormaya başladı.

Habercilerin önüne çıkan Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek, kendisine mikrofon uzatan ve Deniz Feneri davası ile ilgili soru soran gazetecilere yanıt vermedi. Sorular karşısında öfkelenen Çiçek, gazetecilere öfkeyle bağırdı ve çekim yapılmasını engellemeye çalıştı.

Haberciler, vekilin tepkisine anlam veremedi ancak soru sormaktan vazgeçince olay büyümeden sona erdi.