BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,41
HABER /  POLİTİKA

Hükümetin tezkere kararı

Sınırdışı operasyon tezkeresinin süresi doldu. Bakanlar Kurulu'nun ardından Cemil Çiçek Hükümetin kararını açıkladı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı yapan Cemil Çiçek operasyon tezkeresinin uzatılması kararı aldıklarını söyledi.

Çiçek, konuya ilişkin tezkerenin, TBMM'ye sevk edileceğini ve Meclis açıldığında da konunun görüşüleceğini bildirdi.

Bakan Çiçek, 17 Ekim 2007 tarihinde TBMM'nin Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yapılan terör eylemlerine karşı, TSK'nın sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmasına imkan veren tezkereyi kabul ettiğini anımsatarak, sürenin 17 Ekimde dolacağını belirtti. Bu konuda spekülasyonların yapıldığını ifade eden çiçek, şunları söyledi:

''Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında bu sürenin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili konuşulmuş ve bunun da TBMM'ye sevkine karar verilmiştir. Başka konularda yanlış yazılabilir, eksik yazılabilir, bunları anlayışla karşılarız ve bunları düzeltiriz fazla hasarı olmaz, ancak terör gibi ülkenin birliğiyle, bütünlüğü ve güvenliğiyle alakalı ve doğrudan da güvenlik güçlerimizin hayatı ve morali ile ilgili konularda teyit edilmemiş bilgilerin yazılmasını doğru bulmuyoruz.

YANLIŞ DEĞERLENDİRMELER OLDU

Konuya ilişkin sorular üzerine basın mensuplarına ''İlk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelecektir. Meclis açık olmadığı için de bunun çok daha önceden kararlaştırılması için bir sebep yok, bizim bu konuda bir tereddütümüz de, karar vermede bir sıkıntımız da yok'' dediğini anımsatan Çiçek, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla Meclis açılır açılmaz bu konuyu süresinden önce konuşacağız gündeme getireceğiz. Halbuki bununla ilgili yanlış değerlendirmeler oldu. Yanlışlık, şahsımızla ilgili de olsa bunun çok fazla önemi yok. Ama güvenlik güçlerimiz dağda bayırda hayatlarını ortaya koyarak ülkenin birliğine, dirliğine, huzuruna karşı canhıraş bir mücadele yürütürken onların morallerini bozacak veya bu kararları verenlerle ilgili yanlış değerlendirmelere imkan verecek bir yazının yazılması, bir haberin verilmesi çok doğru değil.''