BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  GÜNCEL

Avcıların bayrağı zirvede

Avcılar Belediyesi'nin flaması dünyanın sayılı dağlarından Ağrı'nın zirvesinde dalgalandı.

Abone ol

‘Ağrı Dağı 30 Ağustos Zafer Tırmanışı'na katılan, yerli ve yabancı 40 dağcıyla birlikte Ağrı'ya zirve yapan Avcılarlı öğretmen dağcı Bilgihan Ova, Avcılar Belediyesi’nin flamasını ikinci kez Ağrı Dağı’nda dalgalandırmaktan çok mutluyum” dedi

Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Avcılar Belediyesi’nin flaması ikinci kez
Zirvelerin zirvesinde, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek, dünyanın sayılı
Zirvelerinden olan Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metrelik zirvesinde dalgalandı.

IX. Uluslararası Ağrı Dağı 30 Ağustos Zafer Tırmanışı'na katılan, yerli ve yabancı 40 dağcıyla birlikte Ağrı'ya zirve yapan Avcılarlı öğretmen dağcı Bilgihan Ova, Avcılar Belediyesi’nin flamasını ikinci kez Ağrı Dağı’nda dalgalandırmaktan çok mutluyum” dedi. Dağcı Bilgihan Ova Ağrı’ya tırmanışı şöyle anlattı:

“4 gece 3 gündüz süren tırmanışın ardından bir Iğdırlı olarak Ağrı Dağı'nın zirvesinde Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi olan Avcılar'dan Iğdır'a geldim ve tırmanışa katıldım. Ağrı yüksek irtifalı bir dağ ve 4 bin 400 Kuzey Buzulu'ndan sonra tırmanış zor bir hal alıyor. Özellikle güneybatıdan, kuzeydoğuya bıçak gibi kesen fırtına ve tipiler içinde yol almak bir hayli zor.

Yine buzulları ve buzul çatlakları çok tehlikeli ama buradan geçmek zorundasınız. Bu tırmanışta öyle oldu. Ama bütün zorluklara rağmen zirve yapmayı başardık. İnşallah önümüzdeki günlerde Ağrı ve diğer dağlarımızdan çektiğim ve içinde Avcılar Belediyesi'nin flamalarını da zirvelerdeki görünümlerinin de yer aldığı bir fotoğraf sergisi açacağım. Avcılar bir kültür sanat merkezidir. Umarım Avcılarlı dostlarda sergilerimize iştirak eder ve çalışmalarımızı beğenir, ilgi gösterirler”.