BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL

Tuzla ABye projeyle girdi

Tuzla Belediyesi, Avrupa Birliği yolunda, İstanbul’un ve Tuzla'nın tanıtımı çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonları kapsamında belediyemiz İstanbul 2010, Essen 2010, Pecs 2010 ve Vilnius 2009 AKB Ofisleri ile birlikte ‘Avrupa Kültür Başkenti’nde Gençler Harekette’ projesine ortak olarak katıldı.

Bu proje ile genç insanlara kendi şehirlerinin kültürel ve sanatsal manzarasının oluşturulmasında yer alma, diğer AKB şehirlerinden gelen gençlerle fikir ve tecrübe alışverişinde bulunma; gönüllü çalışma, yaratıcılık, işbirliği ve gençler arası hareketliliği cesaretlendirme fırsatı tanınmaktadır. Ayrıca, gençlerin birbirleri ile, genç çalışanlarla ve profesyonellerle tanışabilecekleri; kendi projelerini sürdürebilecekleri, değerli bilgi ve temaslar edinebilecekleri; uzun dönem ortaklaşa sürdürülebilecek çalışmalar için temel atabilecekleri bir platform oluşturmaktadır. Projenin temel amacı, ortak kültür ve sanat projelerinde tasarım, organizasyon ve uygulamada çalışacak, meyvesini 2008-2010 döneminde verecek, genç insanlardan oluşan uluslar arası bir takım kurabilmektir.

Bu proje kapsamında Tuzla ve İstanbul’da çeşitli aktiviteler düzenlendi. 11-12 Eylül 2008 tarihlerinde düzenlenen ve Almanya, Macaristan, Litvanya ile İstanbul’dan gençlerin buluştuğu, proje koordinatörlerinin, Kültür Başkenti Ofislerinden uzmanların katıldığı etkinliklerde, öncelikle, Muammer Karaca Sahnesi’nde projenin açılışı yapıldı. Almanya Büyükelçi Daimi Başvekili Peter von Wesendonk, Macaristan Başkonsolosu Maria Szekely ve Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin açılış konuşmalarını yaptığı proje dahilinde 12 Eylül tarihinde Tuzla’da tiyatro ve sergi gösterilerinin yanı sıra geleneksel Türk sanatından çeşitli örnekler sergilendi.
Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile tanışan ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunan katılımcı uzmanlar ve gençler, daha sonra Tuzla’da kısa bir gezide bulundu. Gezinin sonunda AB Tanıtım Ofisi’nde Tuzla Belediyesi ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Proje programı dahilinde, Tuzla Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri 20 kişilik grup halinde katıldı son iki yılda yaptıkları ve bundan sonra yapacakları projeleri bir sunum halinde anlattılar.Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ümit Gezgin tarafından ‘Geleneksel ve Modern Türk Sanatı’ sunumu yapıldı. Sunumdan sonra Öğretim Görevlisi Köksal Çiftçi tarafından Ebru çalışmaları yapıldı. Katılımcıların da aktif katılım sağladığı bu çalışmalar büyük ilgi gördü.

Okan Üniversitesi’ndeki program sonrasında İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde geleneksel Türk tiyatrosundan bir eser oynandı. Oyun sonrasında ise yine Okan Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Muhittin Köroğlu karikatür sergisi düzenledi.

Tuzla’nın muhteşem manzarası ile teknede verilen akşam yemeği ile sona eren program, katılımcılara hoş dakikalar yaşattı.