BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Vekil oldu 9 milyar zararda

Trakya Birlik eski Genel Müdürü vekil oldu maaşın yarısı gitti.

Abone ol

Trakya Birlik eski Genel Müdürü olan ve ayda 17 milyar maaş alan Cemalettin Uslu, milletvekili seçilince ayda 9 milyar zarara uğradı. MHP Edirne milletvekili Uslu “Maaşım 10 milyardı, harcırah ve diğer haklarla birlikte 17’yi buluyordu’’ dedi. Uslu artık ayda 8 milyar alacak.

Trakya Birlik eski Genel Müdürü olan ve ayda 17 milyar maaş alan Cemalettin Uslu, milletvekili seçilince ayda 9 milyar zarara uğradı. MHP Edirne milletvekili Uslu “Maaşım 10 milyardı, harcırah ve diğer haklarla birlikte 17’yi buluyordu’’ dedi.

Uslu artık milletvekili olarak ayda 8 milyar alacak. Trakya Birlik eski Genel Müdürü Cemalettin Uslu’ya AKP'den de adaylık teklifi gelmiş ancak MHP’yi tercih etmişti.

Trakya Birlik'te maaş ve diğer hakların genel kurul kararıyla belirlendiğini söyleyen Uslu, “Şu anda Trakya Birlik Genel Müdürü 6 bin YTL net maaş alıyor. Buna diğer sosyal hakları eklediğinizde, 15 bin YTL'yi bulur. Ama buna itiraz edecek bir şey yok. Çünkü bu rakamları Trakya Birlik Genel Kurulu belirliyor’’ dedi. 1956 Keşan doğumlu Uslu, 1979'da İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Trakya Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1980'de Trakya Birlik'te müfettiş olarak başladı. Aynı kurumda personel müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı yapan Uslu, 10 yıl süreyle de genel müdürlük görevini sürdürdü. Toplam 25 yıl Trakya Birlik'te çalıştı.

gazeteport