BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Türkiyeden daha ırkçı itirafı

ABD Helsinki Komitesi Başkanı'na Türkiye'deki Kürt sorunu sorulunca...

Abone ol

ABD Kongresi Helsinki Komitesi’nde 22 Temmuz seçimleri konusunda yapılan bir toplantıda "çok ilginç bir diyalog" yaşandı.

ABD Kongresi’ne ait Rayburn Binası’nda yapılan toplantıda, ABD Kongresi Helsinki Komitesi Başkanı Alcee Hastings'e AKIN adlı kuruluşun temsilcisi Kani Gulam, Başbakan Erdoğan’ın seçim sonrasında yaptığı konuşmada, "tek bayrak, tek ulus, tek ülke, tek devlet" dediğinin basında yer aldığını söyledi ve bu sözler ile Nazi Almanyası arasında "benzerlikler" kurdu. Gulam, Naziler’in Yahudiler’e duyduğu gibi, Türkiye’nin de Kürtler’e "alerjik" olduğunu ileri sürdü.

Hastings de yanıt olarak "Türkiye’ye dokuz kez gittim. Ben orada, Washington’da gördüğümden daha az ırkçılık gördüm. Irkçılık bir barometre olsaydı belki hiçbir yere gidemezdim. Almanya ve Danimarka’da da daha fazla ırkçılık gördüm" dedi. Her toplumda belli bir düzeyde ırkçılık olduğuna da dikkat çeken Alcee Hastings, "Türkiye’de, Türkler ve Kürtler anlamlı bir diyalog içinde olmalıdır. Hepimiz Tanrı’nın çocuklarıyız" diye konuştu.