BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Vehbi Koç kızı Sevgi'yi hangi gazeteciyle evlendirmek istedi?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgen Acar bugünkü köşesinde Koç Ailesi’ne ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Acar, Vehbi Koç'un kendisini damat olarak istediğini belirtti.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Özgen Acar, Vehbi Koç’un kendisiyle kızı Sevgi’yi evlendirmek istediğini yazdı.

"Koç Ailesi” ile yollarım hep Cumhuriyet’te kesişti… 1962’de Cumhuriyet Bürosu, Atatürk Bulvarı’nda idi. Karşımızdaki bina, Koç’larındı. Vehbi Koç, ayda bir bizim büroya gelir, Temsilcimiz Ecvet Güresin ile olayları değerlendirirlerdi" diye yazan Özgen Acar yazısına şöyle devam etti:

Devlet Planlama Teşkilatı yeni kurulmuştu. İthalat kotalara bağlanmıştı. 191 sayılı Gelir Vergisi Kanunu yeni yürürlüğe girmişti. Bu yenilikler Vehbi Bey için önemli, benim için de haberdi. Ecvet Bey’den sonra benim masama gelir, genç ekonomi muhabirine sorular sorardı.

Alçakgönüllü, sevecen, gün görmüş bir insandı. Bir gün gittikten sonra Ecvet Bey gülerek yanıma geldi, arkadaşların yanında şunları söyledi:

“Vehbi Bey, senin için akıllı bir çocuğa benziyor… Bir ağzını ara bakalım! Bizim küçük kız Sevgi’ye alalım bu delikanlıyı!’ diyor! Ne dersin?”

Benim gibi arkadaşlar da şaşırmışlardı. Evlenmeye niyetim olmadığını söyleyince bu öneri sonuçlanmamış, ancak masa başı sorular aylarca sürmüştü."

KOÇ AİLESİ ÜYELERİ

Yıl: 1991 Yer: İstanbul/ Oturanlar (soldan sağa)

Mustafa V. Koç: Rahmi Koç'un en büyük oğlu.

Suna Kıraç: Vehbi Bey'in en küçük kızı.

Sevgi Gönül: Vehbi Koç'un ortanca kızı.

İpek Kıraç: Suna ve İnan Kıraç'ın kızı.

Vehbi Koç: 25 Şubat 1996'da vefat etti.

Semahat Arsel: Vehbi Koç'un en büyük çocuğu.

Ali Koç: Rahmi Koç'un en küçük oğlu.

Ayaktakiler (soldan sağa)

İnan Kıraç: Vehbi Bey'in en küçük kızı olan Suna Kıraç'ın eşi.

Caroline Koç: Rahmi M. Koç'un büyük oğlu Mustafa Koç'un eşi.

Rahmi Koç: Vehbi Koç'un oğlu.

Dr. Nüsret Arsel: Vehbi Bey'in en büyük çocuğu Semahat Arsel'in eşi.

Ömer Koç: Rahmi Koç'un ortanca oğlu.

Erdoğan Gönül: Vehbi Koç'un ortanca kızı merhum Sevgi Gönül'ün merhum eşi.

VEHBİ KOÇ’UN SOYAĞACI

Hacı Bayram-ı Velî - Şeyh Ahmed Baba - Şeyh Edhem Baba - Şeyh Tayyib Baba - Şeyh Salih Baba - Şeyh Mehmed Baba - Şeyh Ahmed Baba - Şeyh Kasım Baba - Şeyh Tayyib Baba - Şeyh Ahmed Muhlis Baba - Şeyh Mehmed Tayyib Baba - Şeyh Şemseddin Bayramoğlu - Şeyh Mustafa Baba - Şeyh Salih Baba - Haydar Baba - Mustafa Bey - Ahmed Bey - Necibe Hanım - Vehbi Koç.

SADBERK KOÇ’UN SOYAĞACI

Hacı Bayram-ı Velî - Şeyh Ahmed Baba - Şeyh Edhem Baba - Şeyh Tayyib Baba - Şeyh Salih Baba - Tâci Hacı - Fatma Hatun - Saime Hatun - Müderriszâde Şeyh Mustafa - Abdülkerim Efendi - Sadullah İzzet - Necib Bey - Sadullah Aktaş - Sadberk Koç.