BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ve atalarının topraklarını ziyaret etti

17 yıldır Yunanistan’ın vize vermediği Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, 4 günlük Yunanistan gezisinden mutlu...

Abone ol

17 yıldır Yunanistan’ın vize vermediği Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, 4 günlük Yunanistan gezisinden mutlu döndü.
Samsun’da ikamet eden Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, 17 yıldır Yunanistan’a gitmek için yaptığı bütün girişimler sonuçsuz kalıp bir türlü bu ülkeye vize alamamıştı. Bu yıl ilk defa vize alıp ilk defa atalarının topraklarını ziyaret etme imkanı bulan İzzet Altuntaş, Gümülcine’de çeşitli temaslarda bulunup Samsun’a döndü. 17 yılda 4 kez vize başvurusunda bulunmasına rağmen bir türlü vize alamadığını belirten İzzet Altıntaş, "Samsun’da eğitim gören Batı Trakyalı öğrencilerle yakından ilgilenip onların milli ruh ile yetişmesine yardımcı olduğum gerekçesiyle Yunanistan, daha önce 4 kez vize başvurusunda bulunmama rağmen 17 yıldır beni kabul etmedi. Bu yıl 5. vize başvurum olumlu çıktı ve daha önce hiç gitmediğim ancak gitmeyi çok arzu ettiğim atalarımın topraklarını ziyaret etme imkanı buldum. Burada Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin her yıl genelensek düzenlediği yağlı güreşler ve kültür etkinliklerine katıldım. Oradaki Türk kardeşlerime, ‘ben Türküm’ diyen ve Batı Trakya’da Türk olarak yaşayan her kardeşimizin yanında ve onların arkasında olduğumuzu söyledim" dedi.
(İHA)