BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.428,59
HABER /  DÜNYA

Boşanmak istediği kocası tarafından öldürüldü

Diyarbakır’da tarım teknikeri olan 2 çocuk annesi N.T. bu sabah işine giderken boşanmak istediği ve koruma talep ederek ayrı yaşadığı kocası...

Abone ol

Diyarbakır’da tarım teknikeri olan 2 çocuk annesi N.T. bu sabah işine giderken boşanmak istediği ve koruma talep ederek ayrı yaşadığı kocası M.T. tarafından öldürüldü.
Kayapınar Kaymakamlığı yakınında sabah saatlerinde işine gitmek için evden çıkan N.T.’e lacivert renkli bir arabanın içersinde evden çıkmasını bekleyen kocası tarafından pompalı tüfekle 5-6 el ateş edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan N.T. (36) olay yerinde can verdi. Edinilen bilgilere göre N.T. Kocasının ailesine karşı ilgisiz olması ve çocuklarına karşı babalık görevini yerine getirmemesi nedeni ile boşanmak istediği, ancak kocasının boşanmayı kabul etmediği öğrenildi. M.T.’nin kendisini sürekli olarak ölümle tehdit etmesi nedeni ile savcılığa başvuran N.T.’nin koruma talebinde bulunduğu ancak savcılığın defalarca başvuruya rağmen koruma talebini reddettiği öğrenildi. Ramazan ayında izine ayrılan N.T.’nin Dicle ilçesine bağlı bir köyde oturan ailesinin yanına gittiği, M.T.’nin gidip ailesinin yanında hem N.T.’yi hem de ailesini tehdit ettiği öğrenildi. Mahkemenin M.T.’ye karısından uzak durması kararını vermesinin üzerine M.T.’nin ailesi ile beraber gelip eve yerleşmeleri üzerine N.T.’nin can korkusundan bir yakının yanına taşındığı ve kocası M.T.’nin 2 yaşındaki oğlunu N.T.’ye göstermediğini bildiren iş arkadaşları, N.T.’nin sürekli olarak can korkusu yaşadığını ve “yeter ki boşanayım kocama nafaka isterse onu bile veririm” dediğini belirtti.
N.T.’nin cenazesi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, cinayeti işleyen M.T.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
(İHA)