BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Sahte parayı değiştirirken yakalandı

Samsun’da bir kişi 86 adet sahte 20 liralık banknotları Merkez Bankası’nda değiştirmek isterken gözaltına alındı. <br/>Edinilen bilgiye göre...

Abone ol

Samsun’da bir kişi 86 adet sahte 20 liralık banknotları Merkez Bankası’nda değiştirmek isterken gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Tokat’ın Erbaa ilçesinde ikamet eden inşaat işçisi A.K.(37), 86 adet sahte 20 liralık banknotları Samsun’a gelip Merkez Bankası’nda bütünleştirmek istedi. Paranın tamamının sahte olduğunu anlayan banka görevlisi durumu polise bildirdi.
A.K., Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Söz konusu parayı Erbaa ilçesinde oyun oynarken 7 yaşındaki oğlunun otlar arasındaki siyah cüzdan içinde bulduğunu ve kendisine verdiğini söyleyen A.K., "Paranın sahte olduğunu bilmiyordum. Cüzdan içinde ıslanmıştı. Eşim paraları kuruttu. Daha sonra rengi soluk olduğu için bunları piyasaya veremem diye düşündüm. Sahte olduğunu bilmiyordum. Paraları Erbaa’daki bütün bankalara götürdüm ancak kabul etmediler ve Samsun’daki Merkez Bankası’na götürüp burada değiştirebileceğimi söylediler. Ben de paralarla Samsun’a gelip Merkez Bankası’nda bütünleştirmek ve değiştirmek istedim" dedi.
A.K., ifadesi alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.
(İHA)