BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

CHP’li Aygün’den çözüm süreci açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, çözüm sürecine ilişkin, "Ben devam ettiğini çok sanmıyorum. Ama dilerim çözüm olur" dedi. <br/>Ayg...

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, çözüm sürecine ilişkin, "Ben devam ettiğini çok sanmıyorum. Ama dilerim çözüm olur" dedi.
Aygün, Kandıra cezaevinde hükümlü Abdullah Kalay’ın eşi Güler Kalay ve Sevcan Dönmez’in annesi Zeynep Dönmez ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Aygün, Kalay’ın kalbinin yüzde 30’unun çalıştığına dair rapor olmasına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun cezaevinde yatabileceğine karar verdiğini, Dönmez’in ise hem gardiyanlar hem cezaevinde kaldığı koğuştaki arkadaşları tarafından saldırıya uğradığını, sağ gözünün kapandığını iddia etti.
Sevcan Dönmez’in annesi Zeynep Dönmez, cezaevinde oğlunun yaşadıklarını anlatırken, konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı. Dönmez, "Beni düşünün, el uzatın. Başbakan’a sesleniyorum, CHP’ye sesleniyorum, milletvekilerine sesleniyorum" dedi. Aygün, Dönmez’in konuşmasını tercüme etti.
Basın toplantısında Aygün, gazetecilerin, çözüm sürecinin devam edip etmediğine yönelik sorusunu da yanıtladı. Aygün, "Ben devam ettiğini çok sanmıyorum. Ama dilerim çözüm olur. Yani neyin çözümü onu da anlamıyorum. Şu an Suriye’ye yönelik bir emperyalist saldırı hazırlığı var. Ortadoğu’da bütün halklar şu an tehlike altında, Kürt sorunu nasıl çözülecek? Suriye’de bu kadar kan dökülürken Davutoğlu neredeyse kuşanıp savaşa gitme hazırlığı yaparken, Kürt sorunu nasıl çözülecek? Ben hiç samimi bulmuyorum. Bence bir tiyatro oynanıyor."
(İHA)