BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

Vatanseverler yoksa Anayasa da yok

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yeni anayasanın yapımının engellenmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Abone ol

ADD'den yapılan yazılı açıklamada, Silivri’de yaşanan hukuksuzlukla Genel Başkanlarından Şener Eruygur'un adli tıp zoru ile duruşmaya getirildiği belirtilerek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor döneminden geçmektedir. Bağımsızlığımız çökertilmiş Ulus devletimiz parçalanma sürecine itilmiştir." denildi.

Eski Genel başkanlarından Şener Eruygur ile GYK üyeleri Fatih Hilmioğlu ve Mustafa Yurtkuran'ın Ergenekon örgütüne üyelikten 'Silivri toplama Kampı'na hapsedildiği ifade edilen açıklamada, "Halkımız durumun farkında değildi, suçsuz iseler çıkarlar kanısı yaygındı. Bugün Silivri toplama kampında bir komedi oynandığını artık Türk ulusu görmektedir. Sayın Eruygur tutukevinde geçirdiği kaza! sonucu hasta ve tedavi görmektedir. Ancak Adli Tıp aracılığı ile sağlam raporu verilerek, zorla duruşmaya getirilmiş, eşi, çocukları ve ulusumuz önünde suçlu gösterilerek kamuoyu yaratılma yolu seçilmiştir. Buna rağmen dik durmaktadır. Bu hukuksuzluğu şiddetle reddediyoruz." denildi.

Silivri’de ABD Hukuku ile yargılama, Türk hukuku ile savunma yapıldığı öne sürelen açıklamada, "Sonuç İlker Başbuğ’un savunma vermemesi ve kamuoyunda yer alan açıklamaları doğrudur. Yaygınlaştırılması gereken tavır budur. Hükümet Silivri’deki vatanseverler çıkmadan yeni anayasayı yapmak istemektedir. Yeni anayasanın yapımı engellenmelidir." ifadelerine yer verildi.