BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.515,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaşlara ücretsiz bisiklet

KAYBİS çerçevesinde, bisikletlerin ilk 20 dakika ücretsiz olarak kullanılabileceği bildirildi.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan KAYBİS projesi ile ilgili olarak İHA muhabirine bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Arif Emecen, “24 istasyonda 300 bisiklet orantılı olarak dağıtıldı” dedi.

KAYBİS projesi çerçevesinde 30 kilometre gidiş, 30 kilometre geliş olmak üzere 60 kilometrelik yolda alt işaretlemelerin bittiğini, dikey işaretlemelerin de önümüzdeki hafta içinde biteceğini bildiren Emecen, “Bu bisikletleri kullanabilmek için Kart38'e sahip olmak gerekiyor. Vatandaşlarımız Kart38'i, paso vize merkezlerimizde olan sözleşmeleri imzalayarak alabilirler” diye konuştu.

ABONE KAMPANYASI BAŞLATILACAK
Önümüzdeki hafta içerisinde Cumhuriyet Meydanı'nda ve Alparslan Parkı'nda abone kampanyası düzenleyeceklerini açıklayan Arif Emecen, “Vatandaşlar KAYBİS'i nasıl kullanacaklarını bu kampanya çerçevesinde öğrenecek. Kayseri yeniliklere açık bir şehir olduğu için bu yeniliğe de hemen alışacaktır. Bu sayede biz de belirlediğimiz hedeflere çok rahat ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

20 DAKİKA ÜCRETSİZ KULLANILACAK
KAYBİS'in çevreci olduğunun altını çizen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Arif Emecen, “Vatandaşlar, bisikletleri ilk 20 dakika ücretsiz olarak kullanacak. Bu ilk 20 dakikada bir insan rahatlıkla 100 veya 200 kalori yakabilecek. Bu sayede vatandaşlar spor yapmış olacaklar” ifadesinde bulundu.

BİSİKLET YOLLARINA PARK YASAK
Bisiklet yollarında gerekli önlemlerin alındığını anlatan Emecen, “Bisiklet yollarında öncelik KAYBİS'i kullanan vatandaşlarındır. Araçların durması veya bisiklet yollarına park etmesi yasaklandı. Bu konuda Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile de görüşmeler yapıldı. Bisiklet yollarına araç park edenlere gerekli cezalar kesilecek” diye konuştu.

BANKA KARTLARI İLE DE KULLANILABİLECEK
KAYBİS'in kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını söyleyen Arif Emecen, birkaç banka ile görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, “Bankalarla yapılan anlaşmalar neticesinde, KAYBİS banka kartları ile de kullanılabilecek. Ücretlendirme ise KAYBİS'i kullanan vatandaşın banka hesabından gerçekleştirilecek” dedi.