BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Vatandaşı karanlıkta bırakan yandı

Artık önceden haber vermeden vatandaş karanlıkta bırakılamayacak. Bırakan da cezasız kalmayacak..

Abone ol
Dağıtım şirketi, vatandaşa yazılı görsel medya aracılığıyla 48 saat önceden kesinti bildirimi yapacak. Ancak bu bildirim yapılmadan arıza gibi sebeplerle alçak gerilim hattı kullanan tüketicinin elektriğini yılda toplam 14 saati aşan miktarda kesen dağıtım şirketi vatandaşa tazminat ödeyecek. Bu süre 2010 yılında 11 saate kadar gerileyecek.

LİSANS İPTALİ
Yıllık tedarik sürekliliği hedef değerlerinin beş kereden fazla aşılması durumunda, kanunun 11’inci maddesi çerçevesinde dağıtım şirketine uyarıdan lisans iptaline varan işlem yaptırımlar uygulanabilecek.

Ayrıca bütün yıl boyunca imarlı alanlarda 6 saati aşan 4. kesintiden sonra da dağıtım şirketi ceza ödemeye başlayacak. Bu hedef değerlerin aşılması durumunda, süre açısından verilen sınırları aşan her bir kesinti için dağıtım şirketleri, mesken abonelerine 20 YTL, diğer abonelere ise 80 YTL ödemek zorunda olacak.

Tazminata ilişkin başvurular, elektrik enerjisinin tekrar tesis edildiği günden sonraki 5 iş günü içerisinde yapılacak. Başvurular, dağıtım şirketi tarafından 20 iş günü içerisinde değerlendirilerek işleme konulacak.