BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.505,88
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş en çok kimden korkuyor?

Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı tarafından yapılan araştırma çarpıcı sonuçlar verdi. TESEV'in araştırması vatandaşın korkularına dair ipuçları verdi...

Abone ol

23 farklı merkezde 63 kişi ile yapılan görüşmeler sonucu vatandaşın devlet algısı araştırıldı. Araştırmada en önemli bulgunun korku olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Suavi Aydın, “En önemli şey tepkisizliğin siyasi katılım olmamasının en önemli nedeni korkudur. Hakikaten Türkiye’nin devlet tecrübesi bunu üretmiş. Bütün görüşmelerde mülakatlarda bunu görüyorsunuz” dedib

Aydın’a göre bu korkunun oluşmasında askeri darbelerin rolü çok büyük. Araştırmada elde edilen bir diğer bulguysa göç olgusunun Türkiye’de devlete bağlılığı derinleştirdiği.

Doç. Aydın bu durumu şu sözlerle açıklıyor: “19. yüzyıldan bu yana Türkiye’nin bir göç alma hadisesi var. Bugünkü demografik yapının arkasında bu var. Türkiye’ye gelenler en azından toplumsal hafızalarında terkedilmiş bir yurttan vatana geldiklerini düşünüyorlar. Burasının bir sığınak olarak görüyorlar. Ve sığınağa ihanet etmemek gerektiğini düşünüyorlar.”

Haber: İrfan Bozan
Kaynak: