BIST 10.239
DOLAR 32,22
EURO 34,64
ALTIN 2.394,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaş çöplük istemiyor

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Karaağaç Mahallesi’ndeki TOKİ sakinlerinin sıkıntılarını dinledi

Abone ol
Şehir çöplüğünden gelen kokudan rahatsız olduklarını belirten TOKİ sakinleri çöplüğün kaldırılması için destek istedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper partisinin belediye meclis üyeleri ile birlikte geçtiğimiz aylarda evlerine yerleşen TOKİ sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ’deki vatandaşların sorunlarını dinleyen Alper, çöplük sorununu çözüme kavuşturamayan Uşak Belediyesi’ni eleştirdi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a hayali projelerle uğraşmakla suçlayan Alper, “Sayın Belediye Başkanı raylı sistem ve termal projelerle uğraşacağına çöp sorununu çözsün”dedi.
 

Dün akşam saatlerinde TOKİ sakinlerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Hilmi Alper, 600 kişinin ikamet ettiği bölgede en büyük sorunun kent çöplüğünden gelen pis koku olduğunu ifade etti. Düzenli çöp deponi alanı için geçtiğimiz yıllarda yürütülen çalışmaların yargıya taşınması nedeniyle bir sonuç alınamadığını ifade eden Alper, çöplükten yayılan pis kokunun sadede TOKİ sakinlerini değil Dikilitaş ve Karaağaç Mahallesi’ndeki vatandaşları da rahatsız ettiğini dile getirdi. Şehir çöplüğünden yayılan pis koku nedeniyle evlerinden dışarı dahi çıkamadıklarını ifade eden TOKİ sakinleri, “ TOKİ burada inşaata başladığında çöplüğün kaldırılacağı söylenmişti. Evler tamamlanıp bize teslim edildi. Yaklaşık üç aydır burada oturuyoruz ama çöplüğün taşınmasıyla ilgili hiçbir girişim yok. Çöplükten gelen pis koku nedeniyle evden dışarı dahi çıkamıyoruz. Burada 600 kişi ikamet ediyor. Çocuklarımız pis koku yüzünden parka çıkamıyorlar. Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz”dedi.

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise “ Çöp sorununu çözmek belediyenin görevi. Bir önceki dönemde düzenli çöp deponi alanı konusunda çalışmalar yapıldı, ÇET raporu alındı. Çevre Bakanlığı hibe kredi dahi çıkarttı. Ancak bazı çevreler siyasi kaygılar yüzünden konuyu yargıya taşıyınca proje uygulanamadı. Çalışmalar daha sonra yeniden revize edildi. Ancak bugünkü belediye yönetimi bu konuda hiçbir somut adım atmadı. Sayın Belediye Başkanı sorunun çözümü için sizlere “Bir buçuk yıl daha dişlerini sıksınlar” demiş. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Sayın Başkan hafif raylı sistem ve termal gibi hayali projelerle vakit harcayacağına vatandaşların çöplük sorununu çözsün. Çöplük sadece TOKİ sakinlerinin değil tüm Uşak halkının ortak sorunu. 172 bin nüfuslu koca bir kentin çöpleri vahşice depolanıyor. Bu utanç verici bir tablodur. Ne hikmetse belediye yönetimi bu konuda çözüme direniyor. Bu tutumu anlamak mümkün değil. Sizler bu konuda imza kampanyası başlatın. Topladığınız imzaları bir dosya ile bana ulaştırın. Ben sizden aldığım bu dosyayı bizzat Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na ileteceğim”dedi.

Karaağaç TOKİ sakinleri çöplük sorununun yanı sıra bölgede bulunan köpek barınağının da sürekli açık bırakıldığını ve barınaktan çıkan köpeklerin siteyi istila ettiğini de ifade ederek, “ Belediye barınağın kapılarını açıyor. Barınaktan çıkan köpekler buraya akın ediyor. Çöp poşetlerini karıştırıp etrafı kirletiyor. Çocuklarımız korkudan kapıdan dışarı çıkamıyor. Ayrıca iki aydır evlerin taksitlerini ödediğimiz banka bizim haberimiz olmadan su faturalarımızı otomatik olarak kesiyor. Belediye’ye gidip su faturalarımızı bir daha ödüyoruz. Durumu öğrendikten sonra belediyeye müracaat ettik. Belediye bize mükerrer ödeme nedeniyle paralarımızı bankaya iade edeceğini bildiriyor. Ancak aradan 45 gün geçmesine rağmen hala iade etmedi. Bu sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bizim bilgimiz dışında bankanın hesaplarımıza su faturaları için otomatik ödeme talimatı vermesi kabul edilebilir bir şey değil”dedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, bu sorunun çözümü için banka yetkilileri ile görüşeceklerini ifade ederek bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti