BIST 10.208
DOLAR 32,21
EURO 34,66
ALTIN 2.391,25
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş Bakan Şimşek'i fena sıkıştırdı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim kampanyasını başlattığı Batman'da vatandaşın istekleri üzerine soğuk terler döktü

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim kampanyasını başlattığı Batman'da vatandaşın istekleri üzerine soğuk terler döktü. Batmanlılar Bakan Şimşek'ten n en fazla iş ve aş talebinde bulundu. 

Şimşek, Batman'da aday tanıtım toplantısının ardından vatandaşın arasına girdi. Sokakta sorunları dinleyen Şimşek, daha sonra bir çayevinde vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

Vatandaşlar, gerek sokakta, gerekse çayevinde Bakan Şimşek'e en fazla işsizlikten yakındı, iş bulamadıklarını ifade etti ve Bakandan bu konuda yardım istedi. Vatandaşlar, Maliye Bakanına sosyal yardımlardan yararlanma taleplerini de iletti. Gençler, eğitimle ilgili şikayetlerini anlatırken, bir gencin okula gidemediğinden yakınması Bakanı üzdü. Maliye Bakanı, okulla ilgili şikayetleri de not alarak, gençlere yardım edilmesi talimatını verdi.

YSK'DAN ŞİKAYET

Maliye Bakanı Şimşek'in vatandaşla sohbeti sırasında Yüksek Seçim Kurulu'nun bağımsız adaylarla ilgili kararı da gündeme geldi. Bir Batmanlı, BDP'nin desteklediği bazı bağımsız adaylarla ilgili veto kararından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Bakan Şimşek de, bu kararı doğru bulmadığını belirterek, seçimde herkesin adil bir ortamda yarışmasından yana olduğunu söyledi. Şimşek, "Ama bu kararın bizimle bir ilgisi yok. Yüksek Seçim Kurulu da bizi güdümümüzde olan bir kuruluş değil. Gurbetçilerin oy kullanması konusunda da gördük. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanması konusunda bizim de talebimiz vardı. Ancak o da kabul görmedi" dedi.