BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş asıl şimdi yandı

Eczacıların kepenk kapatma eyleminin ardından eczacılar ile hükümet arasındaki gerginlik yeni bir boyuta taşındı.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Eczacılar Birliği’yle olan sözleşmesini tek taraflı feshetme kararı aldı. SGK, Türk Eczacıları Birliği üzerinden toplu olarak sözleşme imzalamayacağını, eczanelerle tek tek anlaşılacağını duyurdu. Ezcaçılar Birliği ise sözleşmeyi kimsenin imzalamayacağını iddia etti.

Buna göre, 16 Ocak 2010 tarihnden itibaren mevcut protokolün geçerliliği kalmayacak ve SGK, eczanelerle tek tek sözleşme yapacak.

SGK'DAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geçtiğimiz hafta, ilaç fiyatlarındaki kar payının düşürülmesini protesto için kepenk kapatan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, eyleme giderek halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.

SGK eczanelerle yeniden sözleşme imzalayacak. Vatandaşlar mağdur olmaması için eczanelerden 1 ay boyunca ilaç almaya devam edecek

"VATANDAŞ İLAÇ ALAMASSA SORUMLU BİZ DEĞİLİZ"

Türk Eczacıları Birliği (TEB), ''Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bugün itibariyle TEB ile imzaladığı İlaç Alım Protokolü'nü tek taraflı feshedeceğini bildirdiğini'' açıkladı. Açıklamada, ''fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olacağı, bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç almaya devam edebileceği'' belirtildi.

TEB'den yapılan yazılı açıklamada, TEB ile SGK arasında 19 Ocak 2009 tarihinde imzalanan, İlaç Alım Protokolü'nün SGK tarafından bugün itibariyle feshedilmediği, feshedileceğinin ''ihtaren'' bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olacağı ve bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç almaya devam edebileceği duyuruldu.

SGK'nın bazı eczacıların değil tüm eczacıların sözleşmesini feshedeceği bildirilen açıklamada, ''Çünkü, eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan TEB ile yaptığı İlaç Alım Protokolü'nü feshetmiştir. 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde çok açıktır ki vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız'' denildi.

TEB Merkez Heyetinin konuyu değerlendirmek üzere toplantı halinde olduğu belirtilen açıklamada, yarın konuya ilişkin açıklama yapılacağı bildirildi.