BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  MAGAZİN

Vatan Şaşmaz cinayetinde silah bilmecesi

Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'in, cinayette kullandığı silahı otele nasıl soktuğu araştırılıyor. İddialara göre Aker, silahı otele hediye kutusunda soktu.

Abone ol

İSTANBUL’da bir otel odasında ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden eski manken Filiz Aker bugün toprağa verildi. Aker'in Vatan Şaşmaz'ı dört kurşunla vurduğu silahı hediyelik eşya kutusunda otele sokmuş olabileceği iddia ediliyor.

Şaşmaz'ın 21 Ağustos 2017 günü de otele geldiğine yönelik iddialarla ilgili araştırma yapan polis, geriye dönük güvenlik kamerası incelemesinde bu iddiaya ilişkin bir bulguya ulaşamamıştı.

Sabah gazetesinin bugün yayınladığı habere göre Aker'in, taşıma değil bulundurma ruhsatına sahip olduğu tabancayı "otel görevlilerinin iyi niyetini suiistimal ederek içeri soktuğu polis tarafından değerlendiriliyor."

Otel görevlilerinin 1.5 aydır otelde kalan Aker'i tanımaları nedeniyle x-ray cihazından geçişlerinde arama yapmadıkları öne sürüldü.

TELEFONU KİM KAPADI

Aker ve Şaşmaz'ın odada bulunan cep telefonlarının ikisinin de kapalı olduğu ve polisin bunları açmak için çalışmaları sürdürdüğü de belirtiliyor. Şaşmaz'ın telefonunun kendisi tarafından mı yoksa Aker tarafından mı kapatıldığı henüz netleşmedi.

Ağabeyi Sümer Bayer, Filiz Aker'in bugünkü cenazesinde ilginç açıklamalar yapmıştı.

Bayer, "Bir veda mektubu bıraktı. Bunları bunları unutma diye. Mektubu okuduktan sonra yak dedi. Evde banyoda okudum. Sonra da yaktım ve sifonu çektim. Benim hafızamda kayıtlı kaldı. Şu bilinsin ki bu iş böyle bitmeyecek. Son konuştukları 3 dakikaya kimse vakıf değil. Allah’tan başka. O son 3 dakikada ne oldu Filiz onu öldürme şeyine nasıl geldi bilmiyorum" demişti.

KULLANDIĞI SİLAH ÖZEL TASARIM

Bu arada Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ı vurduğu ve ardından kendini vurduğu silahın Smith Wesson marka kadınlar için özel üretilmiş LadySmith modeli olduğu belirlendi. 9.65 mm çaplı mermi kullanılan silah kolay taşınabilirliği ile kadınların çantalarında rahat taşıması için üretilmiş. Kadınlar için özle olarak tasarlanmış Smith Wesson (toplu) LadySmith modeli güçlendirilmiş namluya sahip. Yaskın mesafede son derece etkili vuruş gücüne sahip silah Smith Wesson’un diğer modellerine göre daha küçük