BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

Vatan hainleri emekli maaşı alacak mı?

Dilekçeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından incelemeye alınırken, hainlerin emeklilik maaşı alıp almayacağı ise merak konusu.

Abone ol

Bakanlık kaynakları “Yeni bir çalışma yapılmadığı müddetçe yaşı ve primini dolduran birisi emekli olabiliyor” tespitinde bulundu.

Yanıltıcı reklamlara ceza

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Reklam Kurulu, sağlığa ve mevzuata aykırı reklamlara ceza yağdırdı. 2016 yılının ilk 7 aylık döneminde bin 102 adet dosyayı karara bağlandı.Reklam Kurulu tarafından yılın ilk yedi aylık döneminde verilen toplam idari para cezası miktarı ise 3 milyon 921 bin Türk Lirası oldu. En fazla ceza kesilenler ise gıda takviyesi ve sağlığa ilişkin reklamlar oldu.

Darbe şehitlerinin ismini SGK yaşatacak

15 Temmuz’da şehit olan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları Ali İhsan Lezgi ile kahraman şehit astsubay  Ömer Halisdemir ve Türksat çalışanı Ahmet Özsoy’un isimleri SGK merkezlerine verilecek.

MASAK spekülatör peşinde

Türkiye ekonomisinde kriz çıkarmayı hedefleyen darbe girişimi öncesinde yüklü miktarda dolar alımı ve borsa yoluyla piyasada kriz çıkarılmasına yönelik girişimleri BDDK, MASAK ve SPK tarafından incelemeye alındı.Darbeyi öncesinden bilip, spekülatif işlem yapanlar ceza alacak.