BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  GÜNCEL

Varto'da sokağa çıkma yasağı, Kars'ta çatışma

Çatışmaların yaşandığı Muş'un Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Kars'ın Kağızman ilçesindeki çatışmada 1 asker hayatını kaybetti. Kağızman'da 3 PKK'lının da öldürüldüğü belilirtiliyor.

Abone ol

Çatışmaların yaşandığı Muş'un Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Kars'ın Kağızman ilçesinde çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

Kağızman ilçesine bağlı Karakale köyü kırsalında çıkan çatışmada biri ağır iki askerin de yaralandığı, 3 PKK'lının da öldüğü belirtildi.

Bölgedeki operasyonların sürdüğü bildirildi.

Bu arada Muş Valiliği bugünden itibaren Varto ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı konulduğunu duyurdu.

Varto Belediyesi çalışanı Zülküf Gımgım, "Dün akşam 8'den beri olaylar devam ediyor. Dışarda silah ve patlama sesleri geliyor. Kimseyle bağlantı kuramıyorum, kurabildiklerim de sokağa çıkamıyor. Belediyeden çıkamıyoruz."

"Herkes tedirgin"

Zaman zaman elektrik kesintilerinin de yaşandığını, internetin çok sınırlı olduğunu ve ilçenin güneyindeki sokaklarda kazınan hendeklerden dolayı bazı sokaklara su verilemediğini de söyleyen belediye çalışanı, herkesin çok tedirgin olduğunu ifade ediyor.

Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci de yoğun çatışmaların yaşandığını söyledi.

Ekinci "Kürtler ne yaparsa yapsın, devlet için aslolan Kürdün yok edilmesidir algısı şu an çok hakim. Yaşadığımız durum, erken seçimden sonra başlayan tepkilerin şehirlere yansımış hali. Her halükarda reddedilme tepkisinin bir sonucunu yaşıyoruz" dedi.

Bölgede çatışmaların artmasıyla birlikte, birçok yerde "Öz Yönetim" ilan edildi.

Silopi, Cizre, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova, Bulanık'tan sonra 13 Ağustos'ta Varto da aynı karar alındı.

Bu arada Dicle Haber Ajansı Muhabiri Murat Aydın'a göre Varto'nun giriş çıkışları güvenlik güçleri tarafından kapatılmış, ilçe merkezinde ve birçok sokakta hendekler kazınmış durumda.

"Kadın PKK'lının teşhirine misilleme"

Aydın "Hendeklerin başındaki silahlı kişiler bu eylemi, birkaç gün önce özel harekat timleri tarafından Varto'da öldürülen ve cenazesi çıplak şekilde basına teşhir edilen kadın gerillanın öldürülmesine misilleme olduğunu söylediler." dedi.


Muş Valiliği de söz konusu görüntülerle ilgili yazılı bir açıklaması yayınladı.

Açıklamada "Kamuoyu ve Valiliğimizce kabul edilemeyecek şekildeki bu görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medyaya servis eden kişi veya kişiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. "denildi.