BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  GÜNCEL

Vanlı şehidin cenazesinde Kürtçe ağıt

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki saldırıda şehit düşen Tank Er Abdulhalit Aras, Van'da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehitolan jandarma er Abdulhalit Aras'ın cenazesi, Van'ın Tuşba ilçesinde defnedildi.

Van'a getirilen şehidin naaşı, Van Asker Hastanesinden alınarak Düzyol Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Aras'ın cenazesi, Yukarı Norşin Camisi'ne taşındı.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Sami Aras ile amcası Ferzende Aras'ı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askerler teskin etmeye çalışırken, şehidin yakınları da tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Bu sırada sinir krizi geçiren bazı kadınlara cami önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

ŞEHİDİN AMCASI: CİĞERİMİZ YANIYOR SAYIN BAKANIM

Bakan Eker'e sarılan amca Ferzende Eker, "Ciğerimiz yanıyor sayın Bakanım. İnsanın yüreği yanıyor. Anlayın bizi. Bizim acımız çok büyük. Bütün dünya görsün bizim acımızı" dedi.

BEN SANA KURBAN OLAYIM OĞLUM

Şehidin babası da Kürtçe, "Ceylan gözlüm, senin cenaze törenine mi gelecektim? Ben sana kurban olayım oğlum" diye ağıtlar yaktı. Şehit babasının ağıt yaktığı sırada cenaze törenine katılan vatandaşların büyük bir bölümü de gözyaşlarını tutamadı.

sehi̇t.jpg

Cenaze namazını kıldıran Van Müftüsü Nimetullah Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde kıyamet gününde iki göze ateş değmeyeceğini bunlardan birinin de Allah yolunda nöbet tutan gözler olduğunu buyurmuştur. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Allah milletimizi ve ülkemizi bu belalardan ve terörden muhafaza eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

asker.20150805150351.jpg

Törende, şehidin silah arkadaşları da göz yaşlarına hakim olamadı.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Aras'ın cenazesi, Tuşba Belediyesine ait cenaze aracıyla Akköprü Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

Törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez ve kahrolsun PKK" sloganı attı. Bazı şehit yakınları, cenazeye saygı gösterilmesi ve sessizce defin işleminin yapılmasını istedi.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. Törene katılan Eker, tabuta sarılı bayrağı şehidin babasına verdikten sonra, kendisini teselli etti.

Şehit Aras, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

baba.20150805150917.jpg

Cenaze namazına katılan baba Sami Aras, ayakta durmakta güçlük çekti