BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.385,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanlı sanatçılardan İnköyü'ne gezi

Van Sanatçılar Derneği üyeleri, 'Geleneksel Piknik Günleri' kapsamında Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç ve İnköyü'ne bir gezi düzenledi.

Abone ol

2004 yılında Vanlı şair, yazar, ozan, gazeteci ve ressamlar tarafından kurulan Van Sanatçılar Derneği, piknik programları ile kentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına katkı sunmaya devam ediyor.

12 araçlık konvoy eşliğinde yaklaşık 50 kişiyle hafta sonu Altınsaç ve İnköyü bölgesine düzenlenen gezi kapsamında, şiirler okundu, türküler söylendi ve atışmalar yapıldı.

Oldukça neşeli geçen piknik programı ile ilgili bir değerlendirme yapan Van Sanatçılar Derneği Başkan Yardımcısı Bişar Ulutaş, Altınsaç ve İnköyü bölgesinin dünyanın en güzel koylarına sahip olduğunu söyledi.

Söz konusu piknik programları ile kentin ve bölgenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Ulutaş, "Van Sanatçılar Derneği olarak amacımız kentin ve bölgenin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak.

Bildiğiniz gibi ilimiz doğal güzellik açısından ülkenin en önde gelen kentlerinden biri. Fakat bugüne dek yeterli tanıtımlar yapılamadı. Bu iş sürekli valilik ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne havale edildi. Bizler dernek olarak yılda 7-8 piknik programı düzenliyor ve bu piknik programları ile güzelliklerin tanıtımına katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Hafta sonu da dünyanın en güzel koylarının bulunduğu Altınsaç ve İnköyü bölgesine geldik. Buralar o kadar muhteşem yerler ki, profesyonel bir fotoğrafçı aracı ile buralara geldiğinde defalarca ayrı ayrı noktalarda fotoğraf çekmek ister.

Örneğin bu piknik programımıza İstanbul ve Ankara'dan iki turizmciyi konuk ettik. 'Turizmde Son Nokta' sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Derya Duysak ile 'Turizm Güncel' sitesinin editörü Yiğit Ünsay bizim misafirlerimiz olarak bu piknik programımıza icabet etti.

Van'da gördükleri bu güzellikleri bugüne dek yaygın basında görememenin üzüntüsünü bizlere ilettiler. İşte bizler de bu güzellikleri yerel ve yaygın basın temsilcilerini de yanımıza alarak her tarafa yansıtmak istiyoruz. İlin turizminin gelişmesini istiyorsak mutlak suretle tanıtıma ağırlık vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Şiirlerin ve türkülerin de okunduğu piknik programının en neşeli kısmı yine atışma bölümüydü. Aşık Mehmet Çağlari ile Ozan Kazım Gülle'nin irticalen atışması, pikniğe renk kattı. Piknik programına İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Salih Tatlı, Şube Müdürü Fahreddin Karakoç, Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Topçuoğlu ile dernek üyeleri katıldı.