BIST 10.158
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.452,22
HABER /  GÜNCEL

Vanlı öğretmenin kitap çağrısı

Van'ın Cevdetpaşa mahallesinde bulunan Tunca Uras İlköğretim Okulu kitap yardımı bekliyor. Uras'a ulaşmak için telefon ve mail bilgileri...

Abone ol

Tunca Uras İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Yakup Tekintanğaç, 'Kardeş Okul Projesi' sayesinde kitaplıkları olduğunu, ancak bu kitaplıkların iki yıldır 'tahta yığını'ndan ibaret olduğunu söylüyor.

Kitaplıkların raflarında kitaplardan çok, toz zerrecikleri ve örümcek ağları olduğunu belirten Tekintanğaç, "hayata zaten geriden başlayan bu çocukların okumaya ihtiyaçları var. Biz okutmak istiyoruz, onlar da okumak" diyor.

"İşsiz, sokaklarda yamalı elbiselerle dolaşan, ayakkabı boyamaktan siyahlaşmış ellerinde kitap okuyan öğrenciler görmek ve o okunan kitaplardan birinin de sizin kitabınızın olmasını istiyorsanız boş raflara bir kitap da siz yollayın" diyen Tekintanğaç, herkesi okula kitap yardımı yapmaya çağırıyor.

Daha önce görev yaptığı Van'ın Bostaniçi beldesindeki Bostaniçi İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin de maddi durumlarının hayli kötü olduğunu söyleyen Tekintanğaç, "Bu insanların evlerinden sadece soğan kokusu geliyor. Bu çocuklar için de giymediğiniz, bir kenara çöpe atılmak üzere bekletilen ayakkabı, gömlek, pantolon vb. varsa, yollarsanız onlara ulaştırırım" diyor.

Tunca Uras İlköğretim Okulu'na kitap yardımında bulunmak için irtibat numaraları şöyle:

Tunca Uras İlköğretim Okulu: 0432 216 16 15
Yakup Tekintanğaç (Cep): 0505 292 56 25
Yakup Tekintanğaç (Ev): 0432 210 08 20
e-mail: yakuptekintangac@hotmail.com, optimistce@hotmail.com