BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 35,01
ALTIN 2.428,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanlı gençler sporla kazanılacak

Van Valisi Karaloğlu gençlerin iyi yetişmesi, kötü ellere düşmemesi için sporun disiplininden faydalanacaklarını söyledi.

Abone ol

Van’da spor’a ve sporcuya önem verdiklerini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Özellikle gençlerimizin iyi yetişmesine, iyi insan olmalarına, iyi bir vatandaş olmaları için onları sporun disiplini ile yetiştirmek, onları kötü niyetli insanların eline düşmeden eğitmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 30. Yıl Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda başladı. 3 gün sürecek olan şampiyonaya 22 ilden 220 sporcu katılıyor.

“VAN’DA SPORCUYA ÖNEM VERİYORUZ”
Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Van’da sporcuları ağırlamaktan, onlarla beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Van’da spor’a ve sporcuya çok önem verdiklerini vurgulayan Karaloğlu, “Özellikle gençlerimizin iyi yetişmesine, iyi insan olmalarına, iyi bir vatandaş olmaları için onları sporun disiplini ile yetiştirmek, onları kötü niyetli insanların eline düşmeden eğitmek istiyoruz. Onun için biz Van da ‘Bu kulüp benim’ kampanyası başlattık. Onun için Van’daki okullarda bulunan bütün spor salonlarını gençlerimizin ve vatandaşımızın hizmetine açtık. Biz diyoruz ki, elimizde var olan bütün tesisleri 7 gün 24 saat Van halkının ve gençlerin hizmetine sunalım. Orada sporcularımız yetişsin ve Türkiye’yi Dünya’da Avrupa’da, Olimpiyatlarda temsil edecek, Türk bayrağını göndere çektirecek gençlerimiz buralarda yetişsin istiyoruz. İnşallah bu 3 gün içerisinde burada yapılan yarışmalarda birinci olan gençlerimiz yine Türkiye’yi, Avrupa’da Dünya’da temsil edecekler. İnşallah onların içerisinde Vanlı kardeşlerimiz de olur diye temenni ediyoruz. Onlar hem Van’ı hem de Türkiye’yi, Türkiye’nin dışında temsil ederler, madalya alırlar. Türk bayrağını göndere çektirirler ve bizim göğsümüzü kabartırlar diye temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan şampiyonaya katılacak sporcuların seremoni geçişi yapıldı. Daha sonra halter sporuna katkılarından dolayı Türkiye Halter Federasyonu Asbaşkanı Ümit Durak, Van Valisi Münir Karaloğlu’na, Gürpınar İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar’a birer plaket verdi.