BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Van'daki saldırıda bir terörist öldürüldü!

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK yöneticilerinden iki ismin, takibe alındığını ve operasyon sırasında çatışma çıktığını söyledi. Atalay, bir teröristin de etkisiz hale getirildiğini birinin de yaralı olarak ele geçirildiğini söyledi.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da bir polisi şehit eden teröristlerden birinin öldürüldüğünü diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini söyledi. Atalay, her iki PKK'lının da örgüt yöneticisi olduğunu ve çatışmanın bu isimlere düzenlenen operasyon sırasında yaşandığını açıkladı.

Beşir Atalay, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Beşir Atalay, burada yaptığı açıklamada, Taşyapan'a "başsağlığı" dilemeye, "geçmiş olsun" demeye geldiğini söyledi.

Olayın çok üzücü olduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:

"Teröristlerin önde gelenlerinden iki kişi burada takip ediliyor, yakalanma ortamında silahlı biri ateş ediyor. Onlardan biri ölü, biri de yaralı olarak ele geçiriliyor ama bir şehidimiz var, en büyük üzüntümüz o. Emniyet müdürümüz ve arkadaşlara başsağlığı dilemeye gidiyorum. Şu anda söyleyecek bir şey yok."

"BİLİNEN VE ARANAN BİR İSİMDİ"

Saldırıda öldürülen teröristin bilinen ve aranan birisi olduğunu kaydeden Beşir Atalay, olayın, söz konusu teröristlerin yakalanması sırasında yaşandığını aktardı.

Şehit polis memurunu düzenlenecek törenin ardından memleketi Niğde'ye uğurlayacaklarını sözlerine ekleyen Atalay, "Böyle zamanlarda acımızdan ve üzüntümüzden başka ifade edebileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.