BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.402,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da uygulamalı hac tatbikatı

Van İl Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi yaptırarak, çeşitli bilgiler verdi.

Abone ol

Van İl Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, Van'da bu sene hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adaylarına Ulu Camii'nde uygulamalı eğitim verdi.

Hacı adaylarına ilk olarak nasıl ihrama gireceğini gösteren Kulaz, camii içerisinde kurulan Kabe maketi etrafında temsili olarak tavaf yaptırdı. Kulaz, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına ihrama nasıl gireceklerini, ihrama girilmeden önce yapılacakları ve ihramlı iken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgiler verdi.

Burada basın mensuplarına bilgi veren İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, hacı adaylarının kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirirken zorlanmamaları için böyle eğitimler düzenlediklerini söyledi. Bu yıl Van'da 813 kişinin mukaddes beldeleri ziyaret etmek suretiyle dini vecibelerini yerine getirmek için kutsal topraklara gideceğini söyleyen Arvas, 336 kişinin özel şirket ve 477'sinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kutsal topraklara gideceğini anlattı. Arvas, "Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları 5 ve 6 Kasım 2010 tarihlerinden Van'dan Ankara'ya ve oradan da Cidde'ye gidecekler. Dolayısıyla hacı adaylarımız ihrama Van'da girecekler. Özel şirket aracılığıyla kutsal topraklara gidecekler ise şirketin kendileri ile yaptığı program dahilinde hareket edecekler" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yıl yaptıkları gibi bu sene de çeşitli seminer ve bilgilendirme toplantıları yapacaklarını anlatan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ayrıca hacı adaylarının aşılarını da yapacaklarını kaydetti. Öncelikle hac malzemelerini almayan adayların bir an önce malzemelerini almalarının faydalı olacağını kaydeden Arvas, "Bu yıl 813 hacı adayımız ilimizi temsilen kutsal topraklara gidecekler ve orada bizler için dua edecekler. Biz onları burada uğurlayacağız ve onlar da bizim için kutsal topraklarda dua edecekler" şeklinde konuştu.

Toplu olarak Kabe maketinin etrafından yapılan sembolik tavafın ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacı adaylarına çeşitli konularda bilgi verdi.