BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da kuş ölümleri tedirgin ediyor

Van Gölü üzerinde bulunan Adır Adası'ndaki toplu kuş ölümleri vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde kente 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve bölgenin 'kuş cenneti' olarak nitelendirilen Erçek Gölü'ndeki kuş ölümlerinden sonra Adır Adası'nda da benzer bir durum yaşanmaya başlandı.

Ada üzerinde son günlerde sebebi bilinmeyen kuş ölümleri, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Adaya giden ziyaretçiler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, konunun bir an önce araştırılması gerektiğini belirttiler. Ada üzerinde çok sayıda ölü martının bulunduğunu anlatan Bişar Ulutaş isimli vatandaş, birkaç hafta önce Erçek Gölün'nde benzer bir vakayla karşılaşıldığını hatırlattı. Konu ile ilgilenilmesi gerektiğini söyleyen Ulutaş, "Gerçekten kentte son günlerde yaşanan kuş ölümleri dikkat çekici. Yetkililer konuyu araştırmalı ve nedenlerini bulmalı" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Doğa Gözcüleri Derneği'nin ortaklaşa kurdukları komisyonun Adır Adası'nda da incelemelerde bulunduğu ve Erçek Gölü'ndeki ölümlere neden olan Coccidiosis adı verilen parazitik hastalığın burada da görüldüğünü söyledi. Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, "Erçek Gölü'ndeki ölümler artık durdu. Kurulan komisyonda görevli ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Adır Adası'nda da ekipler incelemelerini yaptı ve buradaki kuş ölümlerinde de Coccidiosis adı verilen parazitik hastalığın kaynaklandığını tespit ettiler" dedi.