BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.445,07
HABER /  GÜNCEL

Van yerel gazetelerine büyük destek

Basın İlan Kurumu tarafından Van'da yayımlanan 11 yerel gazeteye 100 bin liralık ilan parası desteği sağlandı

Abone ol

Van'da yerel basın temsilcileriyle görüştükten sonra Erciş'e gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Bu noktada biz de üzerimize düşen görevleri yerine getirmek istedik. Ay sonunda ödenmesi gereken resmi ilan parası olan 50 bin lira Van'daki 11 gazeteye 24 Ekim Pazartesi günü ödendi. Kasım ayının 15'inde ödenmesi gereken 50 bin lira da yarın ödenecek'' dedi.

Atalay, Van'daki yerel ve ulusal basının deprem ortamında çalışabilmesi, gazete çıkarabilmesi için medya merkezi kuracaklarını belirterek, ''Yaraların sarılmasında basına çok büyük görevler düşüyor. Bu noktada gazeteciler matbaalarına ve haber merkezlerini giremediği için biz de böyle bir merkezin kurulmasını kararlaştırdık. Merkez Erciş'de kurulacak'' dedi.

Atalay'a incelemeleri sırasında Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, iletişim uzmanı Yaşar Durukan, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu, Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Van Şube Müdür Vekili Mehmet Ayan ve Erzurum Şube Müdür Vekili Nedim Engin eşlik etti.