BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.446,46
HABER /  GÜNCEL

Reklamı bırakın soluğu Van'da alın!

Geçtiğimiz günlerde Müge Anlı'nın sözlerine tepki gösteren Dila Tezemir, deprem bölgesinden izlenimlerini paylaştı...

Abone ol

Deprem haberini alır almaz soluğu Van'da alan ve üç gündür orada bulunan Dila Tezemir Müge Anlı'nın yapmış olduğu konuşmanın ardından sert bir basın açıklması yapmıştı. Sanatçı bu kezde ünlüleri oraya davet etti.

İşte Dila Tezemir'in deprem bölgesinden izlenimleri;

Burada kıyamet kopuyor. Biz üç gündür arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyor ve hemen her insanımıza yardım etmeye gayret ediyoruz. Van ile Erciş arasında neredeyse mekik dokur hale geldik. Ben bunu Gölcük depremindede yaşamıştım. Bu acıyı biliyorum. "Kimse yokmu", "yaşayan varmı" soruları halen kulaklarımda çınlıyor. Aynı kaderi buradaki insanlarımız yaşıyor. Bu yüce Allahın bir vergisi. Her şey ondan değilmi?. Bunu neden başka yönlere çekiyoruz.

Burada acı var, burada göz yaşı var. Burada açlık var burada soğuk var titreyen insanlar var. Burada kurtarılan insanlarımıza sevincin yanında yaralı insanlar var, her an çıkarılan cesetler var. Yıkılan yuvalar, sönen ocaklar, kaybedilen anneler, babalar, evlatlar, eşler var.

Buradaki insanlar travma yaşıyor. Buradaki insanlar gergin. Burada herkes bir yakınını bir akrabasını kaybetti. Buradaki insanlar her an göçük altından çıkabilecek ölü yada diri yakınlarını bekliyor. Can kaybı gibi yıllardır biriktirilen emeklerin, malların kaybı var.Yağma var, talan var.Burada ırkçılık öldü doğudaki kardeşin batıdakine ihtiyacı var.

Başbakanımız gelip gitti. Bakanlarımız harıl harıl çalışıyor. Herkes bir gayret içerisinde çalışıyor. Mehmet Ali Birand gibi bir çok değerli basın mensubumuz buradaki insanlarımızla tek yürek oldular ve dakika dakika her haberi paylaşmaya çalışıyorlar. Bizde bilirdik kameraların karşısına geçmeyi. Bizde bilirdik çoğu zaten arkadaşımız olan Van daki gazetecilerin fotoğraf makinalarına poz vermeyi. Bizde bilirdik televizyonlardaki spiker arkadaşlarımızla canlı telefon bağlantısı yapmayı. Yapmadık yapmayacağız. Bu acıyı hatırlatacak bir tek kare fotoğraf bile istemedik. İnsanlarımızın acısını reklam malzemesi olarak kullanmadık, kullanmayacağız.

Hem biz buraya onun için gelmedik. Biz buraya herşeyden önce Allah rızası için geldik. Dinimiz yardımlaşmayı emrediyor diye geldik.Biz üşüyen bir çocuğumuzu nasıl ısıtırız diye geldik. Biz aç olan midelere bir lokma ekmek ikram etmeye geldik. Biz göçükten uzanan bir eli nasıl tutarız diye geldik. Biz acıyı hüznü ve sevinci paylaşmaya geldik. Çünkü biz biliyoruzki acılar paylaşıldıkça biter, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin merhametli ve altın kalpli insanlarının topladıkları yardımları ulaşıyor. Lütfen herkes menfaatlerini bir kenara bıraksın. Buradakilerin morale ihtiyacı var, sevgiye ihtiyacı var. Buraya gelin ve bu insanlarımıza tek yürek tek bilek olduğumuzu gösterelim. Acılarını paylaşalım. Biz değilmiydik gölcük depremini hep birlikte yaşayan ve yaralarımızı saran. Ne çabuk unuttuk Şırnaklı işadamının başlattığı yardım kampanyasını.

Bayram arifesinde evsiz kalan onbinlerce insan var. Gelin kurbanlarımızı Vanlı insanlarımız için keselim. Bayram şekerimiz buradaki insanlarımızın tebessümleri olsun.Yuvamıza bir şeker alıyorsak bir şekerde onlar için alalım. Bu sefer ikramda bulunan biz olalım. Başından beri her kurumuyla seferberlik ilan eden devletimizden Allahu Teala razı olsun. Yardımlarımızı başka yerlere kaptırmamak için lütfen devletimizin yönlendirdiği şekilde yapalım.