BIST 10.370
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Valiyi çileden çıkaran replik

Polis, Rize'de filmleri aratmayan bir operasyonla fidyecileri yakaladı. Fidyecilerin bazı sözleri valiyi çileden çıkardı.

Abone ol Rize'de fidye için kuyumcuyu kaçıran 4 zanlıdan 3’ünün sıkıştırıldıkları tünelde polis tarafından kıskıvrak yakalandığı ortaya çıktı. Zanlıların kaçırmadan önce güven vermek için iki kez araca aldıkları 70 yaşındaki Yakup Keçoğlu'nu, üçüncü kez araca aldıklarında kaçırdıkları belirlendi.

Yakup Keçoğlu'nu eve bırakma bahanesiyle araçlarına aldıktan sonra kaçıran 4 zanlı, Keçoğlu'nun yakınlarından serbest bırakmaları karşılığında 500 bin YTL fidye istedi.

Telefonla kuyumcunun oğlunu arayan zanlılar, “Baban elimizde. 500 YTL’yi hazırla, yanlış yapma. Aksi halde hayatta tadabileceğin en büyük acıyı tadarsın” dedi. Gelişmelerin ardından olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatan polis, zanlıların kullandığı otomobili bir fırının güvenlik kamerasından tespit etti.

Kiralık olduğu belirlenen otomobili takibe alan polis, zanlıların paranın bırakılmasını istediği Pazar Tüneli çevresinde önlem aldı. Tünel çıkışını bir TIR ile kapatan polis, girişte de önlem aldı. Parayı almak için gelen zanlılardan 19 yaşındaki İbrahim Y., 29 yaşındaki Nazir Ö. ve 27 yaşındaki Serkan H. yakalanarak gözaltına alındı, S.D. ise kaçtı. Zanlılar, parayı almaya gelirken kuyumcu Yakup Keçoğlu'nu Çamlıhemşin İlçesi'nde el ayakları ve ağzı bağlı olarak ıssız yere bıraktı. Ellerini çözmeyi başaran Yakup Keçoğlu yola çıkarak jandarma trafik ekiplerinden yardım istedi

Rize Valisi Kasım Esen, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, birkaç gün önce fidye alınması amacıyla kaçırılan kuyumcu Yakup K'nin kurtarıldığı operasyonda görev alan polisleri kutladı.

Esen, zanlıların Yakup K'nin ailesine fidye için telefon ettiklerinde kurdukları cümlelerin televizyon dizilerinde kullanılan cümlelere benzediğini kaydederek, "Zanlıların 'Birisine haber verirseniz size en büyük acıyı yaşatırım' gibi cümleler kullanmaları, olayda kar maskesi, plastik kelepçe gibi malzemeler kullanmaları, bazı televizyon dizilerinden etkilendiklerini ortaya koyuyor" diye konuştu.