BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  GÜNCEL

Valilik Romanları kırdığı için üzülmüş(!)

Bursa Valiliği, Roman ve Kürtler için hazırlanan raporla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Bursa Valiliği, çoğunluğu Roman ve Kürtler'den oluşan göçmenler için hazırladığı rapor tartışma yarattı. TBMM'ye gönderilen raporda özellikle Romanların, hırsızlık ve yankesicilik gibi işlerle uğraştığını belirtilmesi üzerine Bursa Valiliği açıklama yaptı. Valilik, rapordaki ifadelerin maksadını aştığını belirti.

Bursa Valiliği, skandal rapor için açıklama yaptı; kırdığı, üzdüğü hatta rencide ettiği binlerce vatandaş için sadece üzüntü duyduklarını açıkladı. Valilik açıklamasında; raporun içeriği, kimin tarafından hazırlandığı, hazırlanan raporla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı, rapora kimin hangi gerekçeyle imza koyduğu gibi önemli detaylar yerine Roman vatandaşlar için bugüne kadar yapılanlara yer verildi.

"İNCİTTİK, ÜZÜNTÜLÜYÜZ"

Bursa Valiliği, açıklamada Romanlar için kullanılan ifadelerin maksadını aştığını belirtirken, raporda yer alan görüşlere de katılmalarının mümkün olmadığı kaydedildi. Açıklamada valilik, Kürt ifadesini kullanmak yerine Doğu Anadolu'dan göç eden vatandaşlar ifadesini kullandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"AMACINI AŞMIŞ İFADELERDİR"

Komisyona gönderilen raporda yer alan, bölgede ikamet eden Roman ve Doğu Anadolu'dan ilimize göç eden vatandaşlarımızı suçlu veya potansiyel suçlu olarak gösteren ifadeler amacını çok aşmış, bundan dolayı da vatandaşlarımızı incitmiştir. Valiliğimizce bu görüşlere katılmak mümkün olmadığı gibi vatandaşlarımızı kıran ve inciten bu ifadelerden dolayı üzüntülerimizi ve müteessir olduğumuzu ifade etmek isteriz."
 
Açıklamada ayrıca valilik, kaymakamlıklar, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerince, Roman, Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden vatandaşlar için sosyal, kültürel, sportif alanda pek çok destek sağlandığı vurgulandı.
 
10077.jpg