BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  DÜNYA

Valiliğe saldıran gruba müdahale:20 gözaltı

Bursa’da, valiliğe ve polislere saldıran gruba polis biber gazı kullanarak müdahale etti. Olaylarda 20 kişi gözaltına alındı. <br/>Bursa’dak...

Abone ol

Bursa’da, valiliğe ve polislere saldıran gruba polis biber gazı kullanarak müdahale etti. Olaylarda 20 kişi gözaltına alındı.
Bursa’daki gösteriler saat 17.00’de Kültürpark’ta başlayıp Atatürk Caddesi’nde devam etti. Heykel önündeki kalabalık gecenin ilerleyen saatlerinde iyice azaldı. Atatürk Caddesi kapatılınca Bursa trafiği kilitlendi. Eylemcileri uzaktan takip eden müdahale etmeyen polis de bekleyişini sürdürdü. 6 saat süresince Atatürk Anıtı civarında alkol alıp slogan atan grup, hava fişek gösterisi yaptı. Bir ara polise taş ve bira şişeleri atılmaya başlandı. Bunun üzerine Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, "Bu saat itibariyle sizi evlerinize gitmeye davet ediyoruz. Lütfen dağılın. Şu an itibariyle güzel geçen şölenimiz yanlış bitmesin. Sizin hepinize minnettarız. Güzel Bursamız bundan zarar görmesin" diye konuştu.
Israrla dağılmayan grup, gece 23.45 sıralarında polisi yuhalayıp Valilik binasına ve polislere saldırdı. Taşkınlık yapmayı sürdüren gruba robocop biber gazı ile Toma aracı da suyla müdahale etti. Olaylarda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Polislere taş ve bira şişesiyle saldıran gruptakiler İnönü Caddesi ve Setbaşı istikametinde ara sokaklarda dağıldı. Bu arada çöpler ateşe verildi.
Olay yerine itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Müdahale öncesinde eylemcilerin yanında aracıyla şov yapan bir sürücü ile göstericiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.
(İHA)