BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  DÜNYA

Vali’den Roman açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılan açıklamada, "Roman kardeşlerimizi hedef alan, onları incitmek maksadıyla bir beyanımız hiç...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılan açıklamada, "Roman kardeşlerimizi hedef alan, onları incitmek maksadıyla bir beyanımız hiçbir zaman olmamıştır ve olamaz da" denildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün birkaç internet sitesinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir gazeteye verdiği beyanatta kullandığı ifadelerinin çarpıtılması suretiyle çıkarılan gerçek dışı haber dolayısıyla açıklama yapma zorunluluğu duyulduğu belirtildi.
Açıklamada şunlara yer verildi:
"Adana Valiliğimiz tarafından yardıma ihtiyacı olan bir vatandaşımıza sağlamış olduğumuz hizmeti, "reklam yapmakla" suçlayan ve bu yardımı Kamu Etik Kurumuna şikayet eden şahsın, aynı zamanda sayın valimizi yıpratmak ve yapmış olduğu çalışmaları engellemek amacıyla, içeriği tamamen asılsız, yalan ve gerçekle bağdaşmayan hakaret ve iftira içeren yüzlerce mektubu Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 550 milletvekiline ve 80 il valisine göndermekle yargılanan sanık olduğunu belirtilerek, bu kişinin kamu kaynaklarıyla kentin her tarafını resimli reklamlarıyla dolduranlara karşı kayıtsız kalıp, ihtiyaç sahibi vatandaşa yapılan yardımı "reklam" diye şikayet etmesindeki garabete vurgu yapmak için Türk Toplumuna 18. Yüzyıllarda girmiş ve günümüze kadar gelmiş asıl hali “Merd-i kıpti şecaatin arzederken sirkatin söyler" olan darb-ı meselinin (Bir durumu temsil yoluyla anlatmak maksadıyla eskiden beri söylenegelmiş meşhur söz) Türkçe anlamını söylerken bazı teşbihlerin Roman vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde çarpıtıldığı üzüntüyle müşahede edilmiştir.

BİR MECAZİ SÖZÜN TEŞBİHİNDE GEÇEN İFADELERDİ
Roman vatandaşlarımız, aziz milletimizin eşit, özgür ve değerli bireyleri olarak çalıştığımız her ilde yakın dostluklar kurduğumuz ve hizmette önem ve öncelik verdiğimiz bir toplum kesimidir. Roman kardeşlerimizi hedef alan, onları incitmek maksadıyla bir beyanımız hiçbir zaman olmamıştır ve olamaz da. Söylenen söz, iftira ve karalama ile valimizi hedef alan şahıslara yöneliktir. Roman vatandaşlarımızı hedef alan bir açıklama veya beyanı içermemektedir. Ancak "teşbihte hata olmaz" sözünden hareketle söylenen bir mecazi sözün teşbihinde geçen ifadelerden dolayı Roman kardeşlerimizden alınganlık gösterip üzülenler olduysa her birinden özür diliyor, hepsine kalbi selam ve muhabbetlerimizi takdim ediyoruz."
(İHA)