BIST 10.471
DOLAR 32,62
EURO 35,01
ALTIN 2.432,13
HABER /  GÜNCEL

Validebağ korusuna site mi yapılacak?

Üsküdar bu iddia ile çalkalandı. Söylendiğine göre AK Partili aday Kara buraya site yapacaktı. Peki öyle mi?

Abone ol

Üsküdar'da seçim havasına Validebağ korusu tartışmaları karıştı. Bu korunun Üsküdar belediyesi tarafından öğretmenlerden alınacağı iddiası öne atıldı.  İddialara AK Parti Üsküdar adayı Mustafa Kara sert çıktı. Kara: “Validebağ Korusu, kimsenin arka bahçesi değildir.” dedi.

29 Mart seçimlerinde Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, hakkında farklı söylentiler çıkan Validebağ Korusu’nda basın toplantısı yaptı. 

Öğretmenlere tahsis edilen Validebağ Korusu'nun 350 dönümlük arazisi ile Üsküdar'ın akciğeri olduğunu belirten Kara, bu korunun aynı zamanda Anıtlar Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edildiğini hatırlattı.

BELEDİYE SADECE BAKIM YAPIYOR

Koruyla ilgili "Üsküdar belediyesi buraya gasp edecek" iddialarına yanıt veren Kara, "Biz Üsküdar Belediyesi olarak yıllarca bakımsız ve kötü görünümde olan koruyu güzelleştirmek, halkımızın hizmetine açmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bakım anlaşması yaptık. Korunun bakımını ve güvenliğini sağlayarak istismarı önlemek, sadece birilerinin tekelinden çıkarmak hedefindeyiz" dedi.

BELEDİYE İŞGAL EDECEK İDDİASI

Mustafa Kara, "Bazı çevreler korunun bitişiğindeki tapulu arazide yürütülen inşaatı bahane ederek, Üsküdar Belediyesi’nin koruyu işgal edeceğini, doğallığının bozulacağını iddia etmektedir. Tapulu araziyle Belediyemizin hiçbir ilişiği olmadığı gibi Validebağ Korusu’nda Anıtlar Kurulu’nun onayı olmadan herhangi bir çalışma yapılamaz. Aksi takdirde iyi niyetle de olsa bu durumun cezası oldukça ağırdır" diye konuştu.

Mustafa Kara koruyla ilgili niyetlerini de anlattı. Kara, "İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin desteğiyle koruya 2 bin 300 ağaç dikeceğiz, yürüyüş yollarını güzelleştirerek, içindeki tarihi yapıların onarımını tamamlayacağız. Validebağ korusu, koru olarak kalacaktır “ dedi.