BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.500,31
HABER /  GÜNCEL

Vali Yüksel'den iftar cadırına ziyaret!

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Keçiören'de iftar çadırında vatandaşlarla buluştu

Abone ol

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, orucunu Keçiören'deki iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açtı.

Antares Alışveriş Merkezi yanında kurulan çadırda verilen iftar yemeğine, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi Emine Yüksel, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı Esma Beki ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yüksel, yemek öncesi iftar çadırının çevresine kurulan TOGEM'e ait stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

TOGEM ve Keçiören Belediyesince yürütülen faaliyetlerin çok anlamlı olduğunu ifade eden Yüksel, tüm Ankaralıları Keçiören Belediyesi ve TOGEM işbirliğiyle açılan stantları gezmeye davet etti.

Alanda çocuklara oyuncaklar da dağıtan Yüksel, dünyanın son bir kaç yıldır küresel ısınma ve bunun getirdiği açlık tehlikesini yüksek sesle konuştuğunu söyledi.

Afrika'da başlayan açlığın etkisini giderek artırdığını dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:

''Hepimiz bu durumu yüreklerimiz kan ağlayarak izledik. 90 gün içerisinde 30 bine yakın çocuk hayatını kaybetti. Çocukların nerede ne yaptığı ve ne şartlar içerisinde olduğunun tüm dünyayı ilgilendirmesi gerekiyor. Dolayısıyla Afrika'nın neresinde olursa olsun gözünden tek damla yaş düşen çocuk Türkiye'deki her insanın yüreğini elbette yaralayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu şartlara bütün ülkelerden önce müdahale ederek, Esenboğa Havalimanından uçaklar göndererek yardım hamlesini bugün yaptı. Ben de Ankara Valisi olarak bugün ilçe kaymakamlarımıza, STK'lara, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiğim genelgeyle aziz Ankaralıları 'Bana da bakın, bana da bir yudum su verin, bana da bir lokma ekmek verin' diyen ve bunu canhıraş bir şekilde feryat eden çocuklarla buluşmaya davet ettim. Öyle zannediyorum ki tüm Ankara halkı önümüzdeki günlerde buna destek sağlayacaktır. Yarın sabah Ankara'da bulunan tüm meslek odaları, merkezde bulunan yöneticileri ve ilçe kaymakamlarımızla görüşeceğiz. Eminim sağduyulu Ankaralılar orada bulunan, ağlayan her çocuğun acısının yanında olacaktır.''