BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Vakit'e onbaşılar da dava açsın

Bayer, gazetenin generalleri aşağılarken şerefli Türk ordusunun öteki mensuplarına da hakaret ettiğini belirtiyor

Abone ol Onbaşılar da dava açmalı

‘BEN Kore’de onbaşı olarak görev yapmış, Kunuri meydan savaşında yaralanmış bir babanın oğluyum. İstanbul’dan arıyorum; adım da K.K.’dir.

Babam yurda gazi olarak döndü. Vakit gazetesinde bir yazar -o da RTÜK üyesiymiş- ‘Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke’ diye yazınca mahkeme bunu hakaret olarak kabul edip, yazarı kişilik haklarına hakaretten 312 General ve Amirale 2’şer milyar lira tazminat ödemeye mahkum etmiş. Fakat aynı zamanda Onbaşılara da bir hakaret söz konusu olduğu kanısındayım. Çünkü gazetenin yazarı, generalleri aşağılarken, şerefli Türk ordusunun öteki mensuplarına, Onbaşılara da hakaret etmiştir.

Babam ‘Ben bu işlerle uğraşamayacak kadar yaşlıyım, ben öncülük yapamam ama Türk ordusunda Onbaşı rütbesinde hizmet yapmış Onbaşıların da bir araya gelip, Vakit yazarını mahkemeye vermelerini istiyorum. Bu konuda bazı avukat grupları veya barolar, hatta İnsan Hakları Derneği dava açılması konusunda öncülük edemez mi?’ diyor. Onların da ellerinden birileri tutmalı. Bu hakaretin altında Onbaşılar kalmamalıdır.’

Bu millet çok sabırlıdır

BU millet çok sabırlıdır ama yeri geldiğinde de atacağı tokadın izleri zor silinir. Türkiye’nin gururu olan TSK’yı oyuna getireceklerini hiç sanmasınlar. O nefret ettikleri TSK, Türkiye’deki en çok demokrasi aşkı olan, en çağdaş kurumdur. Bu AKP’ye tokadı milletimiz en kısa zamanda atacaktır.