BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  GÜNCEL

Vakit Hürriyete MAHKUM

Hürriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekşi Vakit Gazetesi'ni mahkum ettirdi.

Abone ol

Hürriyet'e 4 bin, Oktay Ekşi'ye de 3 bin YTL tazminat ödeyecek Vakit gazetesi, Hürriyet ve Başyazarı Oktay Ekşi'nin, Ankara 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada mahkum oldu.

Vakit gazetesinin 9 Haziran 2005 tarihli sayısında yayınlanan `Doğan Grubunun amacı (Ömer) Dinçer'e baskı' başlıklı haberin hem gerçeğe aykırı olduğunu hem de davacı Hürriyet Gazetesi ile gazetenin Başyazarı Oktay Ekşi'nin kişilik haklarına tecavüz teşkil ettiğini hükme bağlayan mahkeme, Vakit'in sahibi Nuri Aykon'un Hürriyet'e 4 bin, Oktay Ekşi'ye 3 bin YTL tutarında tazminat ödemesine karar verdi.

Vakit gazetesi, davaya konu haberinde Prof.Dr. Tamer Koçal'ın bir kitabından `bilimsel aşırma' yaptığı için YÖK tarafından Türk üniversitelerinde hocalık yapma hakkı elinden alınan eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Hürriyet Gazetesi ile Oktay Ekşi aleyhine açtığı tazminat davalarına bakan mahkemenin Hürriyet ve Ekşi tarafından baskı altına alındığını ileri sürmüştü. Ancak bu süreç içinde hem Dinçer'in açtığı dava Ankara Asliye 19'uncu Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi hem de Vakit gazetesi yetkilileri iddialarını ispat edemedi. Bunun sonunda mahkeme gazetenin sahibi Nuri Aykon'u tazminata mahkum etti.

Hürriyet Gazetesi ile Oktay Ekşi'nin vekili Avukat Mutluhan Karagözoğlu, bu karar davalılar tarafından Yargıtay'a götürülse bile, Nuri Aykon'un bu tazminatı, 9 Haziran 2005 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ve derhal ödemesi gerektiğini söyledi.

Avukat Karagözoğlu, Vakit gazetesi sahibi ve yetkililerinin pek çok dava sonunda tazminata mahkum edildiklerini ancak şimdiye kadar çeşitli yollara başvurarak para ödememeyi alışkanlık haline getirdiklerini belirterek, "Hem hak, adalet ve ahlaktan söz ediyorlar hem de hak ve adalete saygının gereğini yapmıyorlar" dedi.