BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.382,97
HABER /  DÜNYA

Vahşetin gerekçesi: Bize çok baskı yapıyordu

İzmir’in Aliağa ilçesinde annelerini 25 bıçak darbesiyle öldüren iki kız kardeş, vahşete "Bize çok baskı yapıyordu" gerekçesini sundu.<br/...

Abone ol

İzmir’in Aliağa ilçesinde annelerini 25 bıçak darbesiyle öldüren iki kız kardeş, vahşete "Bize çok baskı yapıyordu" gerekçesini sundu.
Gülseren Süngü’yü (39), elektroşok cihazı ile etkisiz hale getiremedikleri için kafasına vurarak bayıltan, daha sonra ise 25 kez bıçaklayarak öldüren kız kardeşler Ş.P. (19) ve B.P. (17), Aliağa Adliyesi’ne sevk edildi. Kardeşlerin, ilk ifadelerinde annelerini, kendilerine baskı yaptığı ve üzerlerine çok fazla geldiği için öldürdüklerini söyledikleri belirtildi.
Otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan annenin cenazesi ise, yakınları tarafından alınarak memleketleri Aydın’ın Umurlu beldesi Eğrikavak köyünde toprağa verilmek üzere götürüldü.

“ALLAH KİMSEYE BÖYLE ACI VERMESİN”
Olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarının söyleyen baba Kasım Süngü, “Allah kimseyi böyle acı vermesin. Kızımın ilk evliliğine hep karşı çıktım. Ama o beni dinlemedi. 18 yaşını doldurunca, kızlarının babasına kaçtı. Evlendiği kişiyi evlenmeden önce araştırdım. İşsiz güçsüz biriydi. Ben bu kişiyle evlenmesini istemedim. Kadın satıcılığı yapıyordu. Sürekli kavga ediyorlardı. Büyük torunumu ben 7 aylıkken alıp 10 yaşına kadar büyüttüm. Bayramda torunlarım beni gelip ziyaret etti. Büyük torunum Muğla Üniversitesi’ni kazandı. Kaydını yaptırıp, dört ay dondurdu. Küçük torunum ise lise son sınıfta okuyor. Ben çiftçilik yapıyorum. Aile dağınık olunca bu tür olaylar yaşanıyor. Torunlarım nasıl böyle bir şey yaptı anlayamadım” dedi.
Gülseren Süngü’nün amcası Sebahattin Süngü de “Yeğenim çocukları için çok fedakarlık yaptı. Kızları için büyük yaşam mücadelesi verdi. Sürekli telefonla görüşüyorduk. En son bayramda Aydın’a gelmişlerdi orada görüştük. Böyle bir şey yapacak çocuklar değildi. Çocukları tarafından öldürüldüğünü duyunca şok olduk.” diye konuştu. Süngünün çevresinde sevilen biri olduğunu söyleyen amca Sebahattin Süngü, cenazeyi doğduğu köyde defnedeceklerini söyledi.
(İHA)