BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,18
ALTIN 2.472,51
HABER /  DÜNYA

Uzungöl’de davetsiz misafirler

Trabzon’un dünyaca ünlü Uzungöl beldesindeki ormanlık alanın açıklarına yiyecek aramak için inen iki yavru ayı, belde sakinlerini heyecanlan...

Abone ol

Trabzon’un dünyaca ünlü Uzungöl beldesindeki ormanlık alanın açıklarına yiyecek aramak için inen iki yavru ayı, belde sakinlerini heyecanlandırdı.
Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Gölbaşı Mahallesinde iki yavru ayının yiyecek aramak için ormanlık alandan çıkarak açık alana geldiklerini gören mahalle sakinleri, heyecanlanlı anlar yaşadı. Yavru ayıları gören vatandaşlar, o anı ölümsüzleştirmek için cep telefonları ile yavru ayıları görüntülemeye başladı. Yavru ayılar, kendilerini görüntüleyen ve izleyen vatandaşlara aldırmadan otların arasında karınlarını doyurmaya çalıştı. Yavru ayılar yaklaşık bir saatlik yem aramalarının ardından ormanlık alana giderek gözden kayboldu. Mahalle sakinleri, ormanda ayıların olduklarını, hatta zaman zaman ektikleri mısır, fasulye ve sebzeleri geceleri yediklerini söyledi. Mahalle sakinleri, ilk kez iki yavru ayının bu şekil insanlardan kaçmadan ve tarlalara zarar vermeden uzun süre dolaştıktan sonra ormana girerek kaybolduklarını ifade ettiler.
(İHA)