BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

Ünlü müzisyene veda

Geçtiğimiz çarşamba sabahı hayatını kaybeden 70’li yılların ünlü müzisyen, besteci ve aranjörü Doruk Onatkut, son yolculuğuna uğurlandı. <br...

Abone ol

Geçtiğimiz çarşamba sabahı hayatını kaybeden 70’li yılların ünlü müzisyen, besteci ve aranjörü Doruk Onatkut, son yolculuğuna uğurlandı.
1970’li yılların ünlü müzisyen, besteci ve aranjörü olan Doruk Onatkut’un uzun süredeir böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunuyordu. Geçtiğimiz haftasonu Muğla’da kalp ameliyatı olan Onatkut, Çarşamba sabahı hayatını kaybetti. Onatkut için Üsküdar Şakirin Cami’nde cenaze merasimi düzenlendi. Cenazeye Onatkut eşi Nilgün Onatkut, oğlu Uğur Onatkut, kızı Mine Onatkut’un yanısıra Ömür Göksel, Beş Yıl Önce On Yıl Sonra grubu üyeleri, müzisyen arkadaşları, sevenleri ve yakınları katıldı. Onatkut’un kendisi gibi müzisyen olan eşi Nilgün Onatkut ve oğlu Uğur Onatkut taziyeleri kabul etti. Eski sanatçı dostları da tabutun başından ayrılmadı.

EŞİNDEN DUYGU DOLU KONUŞMA
Cenaze töreni öncesinde konuşan Onatkut’un eşi Nilgün Onatkut, eşinin 11 yıldır diyalize girdiğini ifade ederek, “Son 3 aydan beri de kalp yetmezliği ile uğraşıyordu. Son olarak kalp ameliyatı oldu. Ancak 4 gün dayanabildi. O benim 45 senelik eşimdi ve Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu değerli bir müzik adamıydı. Türkiye’de yapılan her türlü müzikle ilgili ilklere hep o imza atmıştır. Benim için, çocuklarım için, sevenleri için onu kaybetmek çok zor. Nur içinde yatsın” dedi.

VEFASIZLIK OLARAK GÖRMÜYORUM
Yeni dönem sanatçıların cenazeye gelmemesini vefasızlık olarak görmediğini söyleyen Onatkut, “Herkesin kendine göre işleri var. O, öyle şeylere hiç önem veren biri değildi. Biliyordu ki onu sevenler, hep kalplerinde seviyorlardı. Her zaman müziğin içindeydi. Hiçbir dakikası müziksiz geçmiyordu. Hatta 20 gün evvel de kendi aramızda, eski arkadaşlarımızla Marmaris’de çalıştık. O hiçbir zaman müziği bırakmadı” şeklinde konuştu.
Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doruk Onatkut Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.
(İHA)