BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.499,92
HABER /  DÜNYA

Afyondaki şehitlerin avukatı konuştu

Afyonkarahisar’daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan askerlerin avukatı Altan Ulutaş, dünkü duruşmada yaşananların ardından, Gölcük D...

Abone ol

Afyonkarahisar’daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan askerlerin avukatı Altan Ulutaş, dünkü duruşmada yaşananların ardından, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin hakimlerin davadan çekilmesiyle ilgili talebi görüşüp bir ay içerisinde karara bağlamasını beklediklerini söyledi.
Avukat Altan Ulutaş, gergin geçen duruşmada yaşananları anlatarak, “Savcının tutuklama talebi istemesi üzerine mahkeme karar verilmek üzere ertesi güne ertelendi. Ertesi gün duruşmaya gittiğimizde hiçbir açıklama yapılmadan heyetin değiştiğini gördük ve şok etkisi oluşturdu. Yeni heyet de salona gelir gelmez bir açıklama yapmadan, izin almadan konuşulması halinde konuşanların salondan dışarı çıkarılacağını söyledi. Bunun üzerine aileler mahkeme heyetine tepki gösterdi. Bir de duruşma başladı, bizim hakimin reddedildiğinden haberimiz yok. Meğerse duruşma başlamadan önce sanık avukatı reddi hakim talebinde bulunmuş ve bunun için salona yeni heyet gelmiş. Yeni gelen heyet de sanık avukatının reddi hakim talebini reddetti. Daha sonra salona eski heyet de geldi. Aradan bir süre geçtikten sonra da eski heyet davadan çekilmek istediklerini beyan ettiler ve çekildiler” dedi.

"GÖLCÜK’TEN GELECEK KARARIN BİR AY İÇERİSİNDE AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ”
Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nden gelecek karara göre davanın devam edeceğini ifade eden Ulutaş, “Bundan sonra hakimlerin çekilmesiyle ilgili kararı Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi verecek. Hakimlerin çekilme talebi kabul edildiği takdirde buradaki mahkeme yeninden oluşturulamayacak. Ondan sonra da duruşma, Bakanlık ya da Askeri Yargıtay tarafından herhangi bir askeri mahkemeye verilecektir. Yani bu mahkeme Gölcük’te de İstanbul’da da Ankara’da da görülebilir ama Gölcük’ten gelecek kararda hakimlerin çekilmesi kararı kabul edilmezse dava Eskişehir’de görülmeye devam edilecektir. Konuyla ilgili Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin de kararını bir ay içerisinde açıklamasını bekliyoruz” diye konuştu.
Ulutaş, Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davada çıkan olaylara karışanlar hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili konunun da takipçisi olacaklarını bildirdi.

“ÖDENECEK TAZMİNAT AİLELERİN ACISINI DİNDİRMİYOR”
Yeni torba yasayla birlikte Afyonkarahisar Mühimmat Deposu patlamasında şehit olan askerlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ama verilecek paranın acıyı dindirmeyeceğini de anlatan Ulutaş, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar Mühimmat Deposu patlamasında şehit olanların aileleri, yeni çıkan torba yasayla birlikte 2330 sayılı yasa kapsamına alındı ve ailelere tazminat ödenecek. Ama ödenecek tazminat ailelerin acısını dindirmiyor. Bir hayat parayla ölçülebilir mi? Önemli olan burada tazminat değil, önemli olan çocukların neden öldüğünün ortaya çıkmasıdır. Patlama yerinde bilirkişi incelemesi dahi yapılmadı. Bu konuyla ilgili duruşma öncesinde dilekçe hazırlamıştık fakat mahkemenin çekilmesiyle dilekçeyi veremedik. Şunu söylüyorum, patlamanın olduğu alanda muhakkak bilirkişi incelemesi yapılması gerekiyor.”
(İHA)