BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.435,51
HABER /  DÜNYA

Uzun süre ayakta kalmak nasırı tetikliyor

Çalışan kadınların, özellikle işi dolayısıyla sürekli ayakta durmak zorunda kalmalarının başta dermatolojik ve ortopedik sorunlar olmak üzer...

Abone ol

Çalışan kadınların, özellikle işi dolayısıyla sürekli ayakta durmak zorunda kalmalarının başta dermatolojik ve ortopedik sorunlar olmak üzere birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalmalarına neden olduğu belirtildi.
Kadınların yoğun olarak çalıştığı öğretmenlik, müşteri temsilciliği, halkla ilişkiler, hemşirelik gibi sektörlerde uzun süre ayakta kalmak, hareketsizlik ve uzun çalışma saatlerinden kaynaklı rahatsızlıkların en başında nasırın geldiğini belirten Adana Asmer Ayak Sağlığı Uzmanı Mukaddes Öz, bu tarz işe sahip olan kadınların ayak bakımlarına daha çok önem göstermeleri gerektiğini söyledi.
Kullanılan ayakkabı ve terliklerin ayak sağlığını ve tüm vücut duruşunu belirlediğini vurgulayan Öz, tam ortopedik bir ayakkabının sunacağı rahatlık ve sağlığın konforundan faydalanılmasını önerdi. Her zaman ’ortopedik ayakkabı giyemiyorum’ diyenlerle çok sık karşılaştığını, hiç olmazsa haftanın belli bir zaman diliminde kullanabileceklerini önerdiğini söyleyen Öz, "Sivri uçlar, yüksek topuklar şıklık adına vazgeçilmez olsa da ayak sağlığını maalesef ki tehdit etmektedir. Ayaktaki siğil, nasır, batık ve mantarlı tırnak riskini arttırmaktadır. Düzenli periyotlarla, doğru medikal bakımlar yapılarak bu sıkıntıların önlenmesi mümkündür" dedi.
Mukaddes Öz, nasırlaşan ayak derisinin ve siğillerin, deformasyona uğrayan tırnakların erken müdahale görmesinin geriye dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşmayı önleyeceğini sözlerine ekledi.
(İHA)