BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Uzlaşma olmassa grev yapacaklar

Türk-İş'in çağrısıyla bir araya gelen işçi ve memur sendıkaları, grev kararı aldı. Bu konudaki son söz ise Erdoğan'ın...

Abone ol

İşçi ve memur konfederasyonları, Tekel işçilerinin sorununun çözülmemesi halinde, 3 Şubat 2010 Çarşamba günü üretimden gelen gücü kullanmayı kararlaştırdı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorununun çözülmemesi halinde işçi ve memur sendikaları konfederasyonları olarak 3 Şubat 2010'da üretimden gelen güçlerini kullanma kararı aldıklarını bildirdi.

TOPLANTIDAN EYLEM KARARI ÇIKTI

Tük-İş'in çağrısıyla işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının Türk-İş Genel Merkezi'nde yaptığı toplantı sona erdi.

Toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan katıldı.

Kumlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, talepleri doğrultusunda 28 Ocak Perşembe günü saat 18.00'de kendilerine randevu verdiğini anımsatarak, Erdoğan'a teşekkür etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, bir yöneticilerinin vefatı nedeniyle toplantıya katılamadığını ifade eden Kumlu, Gündoğdu'nun da toplantıda alınan kararlara katıldığını bildirdi.

Tekel işçilerinin sorununun masa başında çözülmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Kumlu, bu nedenle 28 Ocak'taki görüşmeyi önemsediklerini söyledi.

Kumlu, Tekel işçilerinin sorununun çözülmemesi halinde 3 Şubat 2010 Çarşamba günü Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla üretimden gelen güçlerini kullanma kararını aldıklarını kaydetti.