BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üzerine kuma gelecek diye...

Gülten Tülay, 7 yıl önce evlendi. Çocukları olmayınca onu kuma korkusu sardı. Yedi ay önce eşine, Hamileyim dedi ve..

Abone ol

Gülten Tülay, 7 yıl önce evlendi. Çocukları olmayınca onu kuma korkusu sardı. Yedi ay önce eşine, “Hamileyim” dedi, karnına bağladığı yastıkla herkesi buna inandırdı. Önceki gün, hemşire kıyafeti giyerek hastaneden bebek çaldı ve...

Diyarbakır’da önceki gün bir bebek hırsızlığı yaşandı. Hemşire kılığına giren bir kadın annesinin yanından aldığı bebeği çalarak kaçtı. İki saat sonra “Bebeği ben doğurdum” diyerek aynı hastaneye kontrole geldiğinde yakalandı. O kadın 27 yaşındaki Gülten Tülay’dı. Yedi yıl önce hayatını İbrahim Tülay ile birleştirdi.

Yuvasında mutluydu, tek eksiği bir çocuktu ama aradan geçen zamana rağmen hamile kalamayınca evliliğinin üzerinde gölgeler dolaşmaya başladı. Eşi ve eşinin ailesinin baskıları, konu komşunun ‘kısır’ dedikoduları genç kadını bunalttı. Hamile kalamazsa eşinin üzerine kuma getirme korkusu genç kadını istemeye istemeye akıl almaz bir planı devreye sokmaya itti.

EŞE HAMİLELİK MÜJDESİ

Üzerindeki baskı arttığı günlerde genç kadın çaresizlikten eşine müjdeli haberi verdi. İbrahim Tülay’a ‘hamileyim’ yalanını söyleyen Gülten Tülay, çevresindeki herkesi bu yalana inandırdı. Karnına bağladığı bir yastıkla dolaştı, hamile kıyafetleri giydi. Yedi ay boyunca bu şekilde çevresindeki insanları kandırmayı başaran Tülay, önceki gün artık bu oyuna bir son vermek gerektiğini düşündü. Parası olmadığı için bir kuyumcuya girdi, nikah yüzüğünü sattı. Ve Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastanesi’ne gitti. Hemşire kıyafeti giydi ve yeni doğum yapmış hastaların bulunduğu kata çıktı. Hastalara baktı, bazılarının ziyaretçileri çoktu bazı bebekler ise hemşireler tarafından alınmıştı.

ERKEN DOĞUM YAPTIM

Beşinci çocuğunu dünyaya getiren Fahriye Pınar’ın yanına giderek, bebeğe zeka testi yapılacağını söyledi, bebeği alarak refakatçi ile birlikte bir alt kata indi. Ona, bir belgenin yukarıda kaldığını söylerek yanından uzaklaştırdı. Sonra da hızla hastaneden çıkıp bir taksiye atlayarak evine geldi. ‘Erken doğum yaptım’ diyerek kocasına ‘müjde’ veren Tülay, daha sonra hastaneyi arayarak ambülans gönderilmesini istedi.

Gelen ambülans ile hastaneye gitti. Hastaneye geldiğinde bebeği bir an önce doğum belgesini almak için ısrar eden Tülay, doktorlar tarafından muayene edildiğinde ise gerçek ortaya çıktı. Polis hemen olaya el koydu. Ve kısa bir araştırmadan sonra bebeğin Fahriye Pınar’ın birkaç saat önce çalınan bebeği olduğu anlaşıldı. Bebek annesine teslim edilirken, Tülay ise polis tarafından gözaltına alındı.

ÜZARİME KUMA GELECEKTİ

Gülten Tülay, ilk ifadesinde bebeği daha önce birlikte çalıştığı bir tanıdığının kaçırdığını ve 10 bin TL karşılığında kendisine verdiğini söyledi. Polis o kişinin evine baskın yaparken aynı zamanda hastanenin güvenlik kameralarını da inceleme altına aldı. Kayıtlarda hastaneden üzerinde hemşire kıyafetiyle ve kucağında bebekle çıkan Tülay’ın yalan söylediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Tülay, “Ailemin baskısı ve kuma korkusu nedeniyle bebeği kaçırdım” diyerek herşeyi itiraf etti. Tülay bu ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İbrahim Tülay ise, aylardır bebek için hazırlık yaptıklarını, eşyalar aldıklarını anlatan Tülay, olanların gerçek olduğunu öğrendiğinde ise fenalık geçirdi. Kameraya böyle yansıdı 1- Gülten Tülay, taksi parası için kuyumcuya girip yüzüğünü satıyor. 2- Hastanede hemşire kıyafeti giyiyor, odaya gidiyor. 3-Bebeği alıp taksiye binerek uzaklaşıyor.

MÜDÜRÜN BAŞINI HATALI GÖZALTI YAKTI
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE] 
Öğretmen Ayşe Karaca’yı darp ettiği iddiasıyla M.A.K., İzmir’de yakalandı. M.A.K., yüzleştirme sonrası suçsuz çıkınca serbest bırakıldı. Müdür görevden alındı.

ERZURUM’un Pasinler İlçesi’nde 6 Nisan günü meydana gelen olayda Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görev yapan Türkçe öğretmeni A.K., okuldan evine giderken kimliği belirlenemeyen saldırgan tarafından başına taş vurulmuş ve bıçaklanmıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde beyin ameliyatı olan A.K. geçen 14 Nisan günü taburcu edildi. Saldırganı yakalamak için Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, öğretmen A.K.’nin verdiği eşgale benzeyen ve İzmir’de oturan Pasinler nüfusuna kayıtlı M.A.Y., yakalandı.

Önceki gün Erzurum’a getirilen M.A.Y., öğretmene gösterildi. A.K., “Benzerlik var ama o değil” dedi. M.A.Y., geceyarısı serbest bırakıldı. Öğretmene geçmiş olsun dileğinde bulunan M.A.Y, “Saçlarımı keseceğim” dedi. Bu arada Erzurum’un Pasinler İlçe Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan görevden alındı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan görev değişiklik kararı Vali Sebahattin Öztürk’ün onayıyla uygulamaya konuldu. Turan’ın yerine vekaleten Silah Ruhsat İşlemleri Şube Müdürü olan 4’ncü sınıf Emniyet Müdürü Şaban Beşer atandı.

Öte yandan saldırıya uğrayan öğretmen A.K.’nın kayıp olan çantası Pasinler Kalesi’nin içinde yakılmış olarak bulundu. Çantada öğretmen A.K.’ye ait cep telefonu, kredi kartları ve makyaz malzemeleri bulunduğu belirtildi. 

SOKAK ORTASINDA KNALI İNFAZ
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE]
Ahmet Yıldırım, yolda yürürken başından silahla vurularak öldürüldü.

 Çavuşoğlu Mahallesi, Meşeli Ayazma Caddesi'nde kaldırımda yürüyen müteahit Ahmet Yıldırım (40), iddiaya göre saat 23.30 sıralarında arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir şahıs tarafından durduruldu.

İkili arasında geçen kısa konuşmanın ardından, saldırgan silahını çekerek, Yıldırım'ı başından bir el ateş ederek vurdu. Ahmet Yıldırım kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçtı. Silah sesi üzerine koşan vatandaşlar yerde yatan başından yaralı Ahmet Yıldırım'ı görünce, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ahmet Yıldırım'a bir süre kalp masajı yaptı. Ancak, Ahmet Yıldırım tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kaçan şahsı yakalamak için çevrede çalışma başlatan polis, olay yerini gören güvenlik kameralarının da kayıtlarını incelemeye aldı. Evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenilen Ahmet Yıldırım'ın cesedi yapılan incelemenin ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

"BİR EL SIKTI, KAÇTI"

Bir görgü tanığı bir kişinin öldürülen vatandaşın arkasından yaklaştığını belirterek,"Bir laf attı, adam da dönünce bir el sıktı, kaçtı gitti" dedi. Basın mensupları tarafından görgü tanığı ile röportaj yapılırken, ambulansın yeni gelmesine tepki gösteren vatandaş, "Ambulans da yeni geliyor, 20 dakika oldu, inşallah yaşıyordur" dedi. Polis görgü tanığı biri kadın üç kişiyi ifadesini almak amacıyla Kartal Polis Merkezi'ne götürdü.

ÖNCE KEMANIN SONRA CESEDİ  BULUNDU
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE]
 İstanbul Başakşehir'deki evinden "Keman kursuna gidiyorum" diye çıkan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ecem Çokluk'un cesedi bir uçurumun altında bulundu..

Öğrenildiğine göre Ecem önceki akşam okuldan evine geldikten sonra 23 Nisan hazırlıkları için keman kurusuna gitti ama eve dönmedi. Ecem'in eve dönmemesi üzerine baba Sadık ile anne Hatice Çokluk polise başvurdu. Evlerine dönerek kızlarından gelecek bir haber bekleyen Çokluk çiftine acılı haber Ecem'in arkadaşlarından geldi.

ÖNCE KEMANI BULUNDU SONRA...

Kızlarının arkadaşlarından biri Ecem'in kemanının Şahintepe'deki kayalık alanda bulunduğunu bildirmesi üzerine üzerine kayalık alana giden aile kızlarının cesedi ile karşılaştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk incelemelerinin ardından Ecem'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İddiaya göre sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde, baş ve vucudunda şişlik ve yaralanmalar gözledi..,

"TELEFONA CEVAP VERMEYİNCE ENDİŞELENDİM"

Acılı baba Sadık Çokluk, kızı Ecem ile aralarının çok iyi olduğunu ve kendisini çok sevdiğini belirterek, olayı şöyle anlattı: "Normal okuluna gitti. Cuma saatinde saat 14.00'da çocuğu aradım, çocuğa ulaşamadım. Daha sonra annesi beni aradı, 'çocuk gelmedi' dedi. Tekrar aradım. Telefonunu açtı ve kapattı. Daha sonra bir daha ulaşamadım. Daha sonra okuluna gittim, sordum yok. Bilgi Evi'ne gittim, sordum yok. Daha sonra mahalledeki çocuklara sordum. Mahallede de bulamadım.

BÖYLE ÖLÜM GÖRÜLMEDİ
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE]
 Ağrı’nın Patnos ilçesinde çocukların bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralanan Baran Özyolcu hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı atış poligonu yakınlarında üç çocuğun T-40 tipi bombaatar ile eski ve patlamamış mühimmatları taşla ezmeye çalıştıkları sırada meydana gelen patlamada ağır yaralanan Baran Özyolcu (12), askeri helikopterle getirildiği Erzurum’daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay, dün saat 10.00’da Patnos’un Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 34’üncü İç Güvenlik Tugayı yakınlarında meydana geldi. Hayvan otlatan çocuklar iddiaya göre çöplükte ’T-40 tipi’ bomba atara ait eski ve patlamamış mühimmat buldu.

Çocuklar ne olduğunu anlamadıkları cismi alıp bir köprü altında kurcalamaya başladı. Bombanın infilak etmesi ile 8 yaşındaki Baran Özyolcu ile Mahsun Duru ve amcasının oğlu 9 yaşındaki Sedat Duru yaralandı. Patlama sesi üzerine gelen askerler Tugay Komutanlığı ambulansıyla kanlar içindeki 3 çocuğu hastaneye kaldırdı. Ağrı Devlet Hastanesi’ne sevkedilen 3 çocuktan durumu ağır olan Baran Özyolcu askeri helikopterle getirildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi.

Sağ eli kopan, kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçaları olan Baran Özyolcu dün gece yarısına doğru yaşamını yitirdi. Özyolcu’nun cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne götürüldü. Ağrı Devlet Hastanesi’nde bulunan Mahsun Duru ile Sedat Duru’nun tedavileri ise devam ediyor. İki kolu kopan Mahsun Duru’nun Erzurum’a sevk edilebileceği bildirildi.

POMPALI TÜFEKLE DEHŞET SAÇTI
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN 
[PAGE]
 MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Bahçebaşı Köyü'nde çevreye rastgele ateş eden Süleyman Meşe, 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı.

Yaralılar Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçan Meşe'nin yakalanması için jandarma operasyon başlattı. Bahçebaşı Köyü'nde oturan ve silah kaçakçılığı suçundan girdiği cezaevinden bir yıl önce çıkan Süleyman Meşe, bugün saat 10.30 sıralarında evinden elinde pompalı tüfekle çıktı.

Karşılaştığı kişilere pompalı tüfekle rastgele ateş açan Süleyman Meşe, 6 kişiyi yaraladıktan sonra kaçtı. Saçmaların isabet ettiği Sait, Yakup, Nurettin Demir ve Süleyman Narin ile kimlikleri henüz öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yakınları tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Köylüler, pompalı tüfekle dehşet saçan Süleyman Meşe'nin cezaevinden çıktıktan sonra dengesiz hareketlerde bulunduğunu, köyde çocukları kötü alışkanlıklara sürükleyip huzursuzluk çıkardığını ve defalarca şikayet edildiğini söyledi. Jandarma, kaçan saldırganı arıyor.