BIST 10.949
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.513,21
HABER /  GÜNCEL

Uzay Yolu dönüyor

Unutulmaz bilimkurgu dizisi Uzay Yolu yeniden dönüyor.

Abone ol Televizyon ve sinema tarihinin unutulmaz yapımlarından kült bilim-kurgu dizisi ‘Uzay Yolu’ tekrar beyazperdeye dönüyor.

Daha önce 6 kez televizyona, 10 kez de sinemaya aktarılan ‘Uzay Yolu’ yenilenmiş kadrosu ve hikayesiyle 8 Mayıs 2009’da hayranlarıyla buluşacak. Yapımcılar, Mayıs ayını iple çeken hayranları için, aralarında tanıdık yüzlerin de olduğu gemi mürettebatının resimlerini basına dağıttılar.

Filmin oyuncu kadrosu değişse de efsane kadronun oyuncuları yeni filmde de yer alıyorlar.

Daha önce Leonard Nimoy tarafından canlandırılan ‘Mr. Spock’ı yeni ‘Uzay Yolu’nda Heroes’un ‘Sylar’ı Zachary Quinto canlandırıyor. Niomy ise Spock’ın yaşlı halini oynamak için Uzay Yolu’na geri dönüyor.

Filmin en önemli oyuncuları Eric Bana ‘kötü adam’ Nero’yu, Winona Ryder Amanda Grayson’ı, ünlü İngiliz komedyen Simon Pegg ise Scotty’i canlandırıyor. İlk versiyonda Scotty’yi oynayan ve üç yıl önce hayatını kaybeden James Doohan’ın oğlu Chris Doohan’ın da filmde küçük bir rolü var.

Önemli karakterlerden Kaptan Kirk’e ise Chris Pine hayat veriyor. Kirk’i, uzun bir süre William Shater canlandırmıştı. Pine rolüyle ilgili “Kaptan Kirk rolünü oynarken örnek aldığım kimse olamadı ama Harrison Ford’un mizah anlayışını Kaptan Kirk’e taşımak istiyorum” diye konuşmuştu.

Daha önce Kaptan Kirk rolü için Matt Damon’un adı geçiyordu ancak yönetmen Abrams onu bu rol için fazla yaşlı bulduğunu açıklamıştı.

Teğmen Hikaru Sulu’yu ’ John Cho canlandırıyor. Kore asıllı Amerikalı oyuncu ‘Amerikan Pastası’ ve komedi dizisi ‘M.I.L.F’ ile tanınıyor.

‘Guess Who’, ‘Crossroads’ gibi filmlerde oynayan Zoe Saldana ise iletişim görevlisi Uhura rolü ile seyircinin karşısına çıkacak.

ÖNCEKİ SİNEMA FİLMLERİ:
Uzay Yolu I/ Star Trek: The Motion Picture
Uzay Yolu II: Han’ın Gazabı/ Star Trek: The Wrath of Khan
Uzay Yolu III: Spock’ı Ararken/ Star Trek: The Search for Spock
Uzay Yolu IV: Eve Dönüş/ Star Trek: The Voyage Home
Uzay Yolu V: Son Sınır/ Star Trek: Final Frontier
Uzay Yolu VI: Keşfedilmemiş Ülke/ Star Trek: Undiscovered Country
Uzay Yolu VII/ Star Trek: Generations
Uzay Yolu VIII: İlk Temas/ Star Trek: First Contact
Uzay Yolu IX: İsyan/ Star Trek: Insurrection
Uzay Yolu X: Nemesis/ Star Trek: Nemesis