BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.393,97
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu tacirlerinden akıl almaz yöntem

Osmaniye polisi narkotik köpeklerinin kokusunu algılamaması için Türk kahvesi, streç film ve poşetle sarılarak paketlenen 10 kilo 765 gram toz esrar ele geçirdi.

Abone ol

Adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerden temin edilen uyuşturucunun, Osmaniye güzergahı kullanılarak batıdaki illere sevk edileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Güvenlik güçleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolundaki uygulama noktasında 21 GM 678 plakalı otomobili durdurdu.

Otomobilde narkotik köpeği Tina kullanılarak yapılan aramada, ''zula'' diye tabir edilen ön ve arka tamponun iç kısımlarında paketler halinde 10 kilo 765 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Otomobildeki 2 kişi gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, uyuşturucu maddenin, dışarıya yayacağı kokuyu narkotik köpeklerinin algılamaması için Türk kahvesi, streç film ve naylon poşetle üç kat sarılarak paketlendiği belirlendi.

Şüpheliler Mehmet A. (38) ve Mehmet T. (29), emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece ''uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak'' suçundan tutuklandı.

Mehmet T'nin ''uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak''tan 2 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.