BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL

Utanç veren tacizde anne şoku!

2 küçük kızla cinsel ilişkiye giren Siirt Belediye Başkan yardımcısı olayında, kızların annesinin de olaydan haberdar olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı BDP'li Abdullatif Ç.'nin 2 küçük kız kardeşe yaptığı çirkin cinsel istismarın ayrıntıları ortaya çıktı. 62 yaşındaki evli ve 10 çocuk babası Abdullatif Ç., 2 küçük kızla ilişkiye girerken basılmıştı.

Serbest bırakılması tepki çekerken cinsel istismarı kızların annesinin de bildiği ortaya çıktı.


Buna göre olay, Cuma günü gece yarısı patlak verdi. İddialara göre 17 yaşındaki M.A., akşam saatlerinde başkan yardımcısı Abdullatif Ç. ile telefonda görüştü. 13 yaşındaki kızkardeşi S.A. da yanındaydı. Abdullatif Ç., jipi ile AVM'nin önünde iki kızı alıp ayrıldı. Bu esnada polise bir ihbar gitti. İki küçük çocuğun yaşlı bir adam tarafından aracına alınıp götürüldüğü belirtildi. Polis ihbar üzerine hemen takip başlattı.

ANNE BİLİYORMUŞ

Polis, aracın çok tenha olan İpek Yolu tarafına gittiğini saptadı. Ahlak Büro Amirliği'nden iki sivil araç, bölgeye gitti. Polisleri fark eden Abdullatif Ç., kaçmaya çalıştı ancak etkisiz hale getirildi. Arabanın içinde 17 yaşındaki M.A. ile 13 yaşındaki kardeşi S.A. vardı. Zanlı serbest bırakılırken korkunç taciz, kızların annesine de uzandı. Buna göre kızların annesi S.A. olayla ilgili gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. Kadının özellikle 17 yaşındaki kızının uğradığı istismara göz yumduğu anlaşıldı. Savcının kadının tutuklanması için de itiraz edeceği bildirildi.

KIZI TEHDİT ETMİŞ

Soruşturmada küçük kızlardan M.A. ve S.A.'nın dışında K.A. (12) isimli kız kardeşin de mağdur olduğu ortaya çıktı. Ayrıca 17 yaşındaki M.A.'nın, başkan yardımcısı tarafından ölümle tehdit edildiği için korktuğu ve konuşmadığı iddia edildi. Abdullatif Ç.'nin kadına para verdiği, erzak ve elbise yardımında bulunduğu bildirildi. Kızların babasının ise belediyenin inşaatlarında çalıştığı, maddi durumunun oldukça kötü olduğu ortaya çıktı.

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINDA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç. tarafından istismar edildiği ileri sürülen iki kız çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı. Ayrıca Siirt İl Müdürlüğü uzmanlarının çocuklara yönelik sağlık tedbirlerine başladığı ve hukuk müşavirliğinin açılacak davaya müdahil olacağı ifade edildi. Açıklamada, bakanlığın bugüne kadar 126 davaya müdahil olduğu ve bu davaların safahatının takip edildiği kaydedildi.

BDP'DEN JET iHRAÇ

BDP yönetimi jet bir kararla, Abdullatif Ç.'nin partiyle ilişkisinin kesildiğini açıkladı. BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Zanlı, derhal tutuklanmalıdır" denildi.

BDP Kadın Meclisleri de Abdullatif Ç.'yi kınadı. Açıklamada "Böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyeceğiz.
Kendisi en büyük cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.