BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  DÜNYA

Usturalı gaspçı vahşeti

Adana’da, toplu taşıma aracına binen bir yolcu, ustura ile etkisiz hale getirdiği şoförü yüzünden ve kolundan yaralayıp parasını gasp ettikt...

Abone ol

Adana’da, toplu taşıma aracına binen bir yolcu, ustura ile etkisiz hale getirdiği şoförü yüzünden ve kolundan yaralayıp parasını gasp ettikten sonra kaçtı. Zanlı bir süre sonra polis tarafından yakalandı.
Olay, merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi’nde meydana geldi. Cahit Göder’in kullandığı 01 J 0249 plakalı midibüse "Kuşçu Lazo" lakaplı A.G. da bindi. Araç mahallede ilerledikten sonra muavin araçtan inerken yolcu kalmadı. Bu durumu fırsat bilen A.G., cebinden usturayı çıkararak şoförün boğazına dayayıp "Cebindeki paraları ver" dedi. Şoför parasının olmadığını söyledi. Ancak A.G., buna inanmayarak şoförü ölümle tehdit edip para istedi. Zanlı aracı mısır tarlasına doğru sürmesini isteyerek bir taraftan da para talep etti. Şoför, para olmadığını söyleyerek vermedi. Bunun üzerine sinirlenen zanlı ustura ile şoförün yüzünü ve kollarını yaraladı. Kanlar içinde kalan şoför buna rağmen parasını vermedi. Gaspçı aracın ön tarafında bulunan içinde 300 lira olan çantayı alıp olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine şoför 155’i arayarak, "Alo biri beni ustura ile doğradı ve gasp etti, Levent Mahallesi kanal kenarında tarlaların içindeyim" diye ihbarda bulundu. Polis olay yerine gelirken ambulansı aradı. Ancak ambulans bir türlü olay yerini bulamadı. Polis, yaralıyı kendi aracıyla Köprübaşı Polis Merkezi’ne getirdi. Yaralı burada ambulansa alınarak Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmayan yaralının yüzünde ve kolunda derin kesik olduğu öğrenildi. Polis daha sonra zanlıyı yakalamak için Levent Mahallesi’nde operasyon başlattı. Operasyonda zanlı, polise ustura ile direndi, ancak polis ikna yöntemiyle zanlıyı aldı. Zanlı, polise direnirken kendine de zarar verdi.
(İHA)